Dumitru Buzatu, despre o eventuală demisie a lui Dragnea: Nu cred în demisiile acestea

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, spune că în partid este "o stare emotivă foarte puternică" în urma aflării rezultatelor exit poll-urilor. Referitor la o eventuală demisie a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, el afirmă că nu crede în demisii. "De fiecare dată când s-au produs demisii, s-a bulversat absolut toată masa unui partid şi de foarte multe ori au rezultat tot felul de lucruri negative, tot felul de sciziuni, tot felul de lucruri care au dus la destrămarea partidelor", mai spune Buzatu.

RomaniaTV.net
26 mai 2019, 19:42
Dumitru Buzatu, despre o eventuală demisie a lui Dragnea: Nu cred în demisiile acestea

Dumitru Buzatu a declarat, la RFI, că scorul PSD la alegerile europene este ”neaşteptat”. „Sigur, e neaşteptat pentru noi, însă în condiţiile unei campanii electorale desfăşurate de-a lungul acestor săptămâni de zile, care a orientat electoratul către această formulă, cred că trebuie să acceptăm, să aşteptăm rezultatele finale, să vedem exact cum se vor poziţiona partidele şi evident, în funcţie de asta, se vor distribui locurile pentru Parlamentul European”, a spus Buzatu.

El a spus că în PSD „e o stare emotivă foarte puternică”.

„Foarte multă lume cred că este dezechilibrată, dintre membrii şi susţinătorii PSD la aflarea exit-poll-ului. Sper însă că vor avea şi calmul şi obiectivitatea necesară pentru a analiza în profunzime, în detaliu, cauzele care au generat un asemenea comportament electoral şi evident, se vor lua şi măsurile de rigoare pentru a redresa situaţia în vederea alegerilor prezidenţiale şi apoi a celor locale şi evident a celor parlamentare de anul viitor”, a spus Buzatu, scrie News.ro.

Întrebat dacă s-ar impune sancţiuni, după scorul obţinut de PSD la aceste alegeri europene, Dumitru Buzatu a răspuns: „Nu sunt adeptul sancţiunilor, pentru că ele în general duc la destructurarea partidelor, dacă nu sunt avute în vedere cauzele reale, dacă nu sunt avute în vedere circumstanţele în care s-a produs un anumit rezultat electoral”.

De asemenea, întrebat dacă Liviu Dragnea ar trebui să-şi dea demisia, liderul PSD Vaslui a replicat: „Nu cred în demisiile acestea”.

„De fiecare dată când s-au produs demisii, s-a bulversat absolut toată masa unui partid şi de foarte multe ori au rezultat tot felul de lucruri negative, tot felul de sciziuni, tot felul de lucruri care au dus la destrămarea partidelor. În momentul acesta, felul în care s-a guvernat, programul care s-a aplicat şi evident, trendul economiei, măsurile luate în sprijinul cetăţenilor nu justifică o asemenea decizie”, a spus Buzatu