Dumitru Buzatu, îmbogățit de porci și cireșe. Ce au confiscat procurorii DNA din casa fostului politician

Dumitru Buzatu a făcut avere din vânzarea de porci și cireșe. Asta susține fiul acestuia, după ce procurorii DNA au confiscat mai multe plicuri cu bani din casa fostului politician din Vaslui.

03 oct. 2023, 15:03
Dumitru Buzatu, îmbogățit de porci și cireșe. Ce au confiscat procurorii DNA din casa fostului politician

Dumitru Buzatu a ajuns să dețină o avere impresionantă datorită vânzării de porci și cireșe. Acesta a fost răspunsul fiului fostului politician atunci când oamenii legii l-au întrebat de unde provin banii găsiți în casă, în urma perchezițiilor. Procurorii au mai ridicat din casa baronului de Vaslui și mai multe electronice.

Citește și: Ginerele lui Farmazon, denunțătorul lui Dumitru Buzatu, îi plânge de milă baronului șpăgar! ”Este sfâșietor! Pentru mine, este ca un al doilea tată”

Dumitru Buzatu a făcut avere pe spatele porcilor și al cireșelor

Direcția Națională Anticorupție și Agenția Națională de Integritate continuă cercetările în cazul lui Dumitru Buzatu. Oamenii legii investighează fiecare leu din averea lui Dumitru Buzatu, fiind vorba despre sume deloc de neglijat. Reprezentanții celor două instituții vor să afle dacă banii fostului baron de Vaslui au fost făcuți pe cale legală sau nu.

La casa lui Dumitru Buzatu au fost făcute mai multe percheziții, în urma cărora au fost găsite mai multe plicuri cu bani, care conțin de la câteva sute de lei, la câteva mii. Fiul lui Buzatu susține că banii provin din vânzarea porcilor și a cireșelor. Procurorii DNA au mai ridicat și două laptopuri, dintre care unul este stricat, tot potrivit lui Tudor Buzatu.

Dumitru Buzatu, aflat, în prezent, în arest preventiv, este acuzat că a primit o mită de 1,25 milioane de lei de la omul de afaceri Emil Savin, cunosut drept „Regele asfaltului” în județ. Banii erau destinați să deblocheze plăți în contul lucrărilor efectuate de firma lui Savin în Vaslui. Același Emil Savin a fost și cel care a pregătit cu anchetatorii flagrantul.

În 2022, Dumitru Buzatu a declarat venituri de peste 300.000 de lei, mai multe imobile și terenuri agricole, dar și 40 de hectare de pădure. Scopul instituțiilor este de a afla dacă averea adunată de fostul președinte al Consiliului Local Vaslui are surse legale sau nu.

Între timp, apărătorul lui Buzatu este ironizat pe internet, chiar de ziua sa de naștere. Acesta susține că, deși nu s-a reușit nici măcar un egal în disputa cu procurorii DNA, va pregăti mult mai bine apărarea pentru termenul următor. De asemenea, i-a rugat pe internauți să nu îi mai ureze „La mulți ani și ție, și clientului tău”.

„Dumitru Buzatu rămâne în continuare în arest! Aşa a decis Curtea astăzi. Nu e chiar cea mai grozavă veste pe care mi-o doream de ziua mea de naştere, dar asta e viaţa! Nu am reuşit să învingem, nu am reuşit nici măcar să scoatem un egal… Vom fi mai bine pregătiţi pentru runda următoare (peste probabil 20 de zile) însă nu am nicio îndoială că şi adversarul va face acelaşi lucru! PS: Terminaţi-o, vă rog, cu urarea: „La MULŢI ani si ţie, dar şi clientului tău!  Not funny!”, a scris avocatul Daniel Atasiei pe Facebook la câteva ore după ce Curtea de Apel din Iaşi a decis ca Dumitru Buzatu să rămână în continuare în arest.

Citește și: Gigi Becali, despre cazul de corupție al lui Dumitru Buzatu, baronul de Vaslui care a fost prins cu șpaga 1,25 mil. lei: „Asta m-a deranjat mai mult decât mita”