Dumitru Buzatu, suspendat din funcția de președinte a Consiliului Județean Vaslui, după scandalul mitei de 1.25 milioane de lei! „Această situație reprezintă o premieră”

Dumitru Buzatu a rămas fără fotoliul său călduț de la Consiliul Județean Vaslui! Prefectul Daniel Onofrei l-a suspendat marți din funcția de președinte a Consiliului Județean Vaslui pe baronul Buzatu, reținut pentru 30 de zile în scandalul mitei de 1.25 milioane de lei.

26 sept. 2023, 20:07
Dumitru Buzatu, suspendat din funcția de președinte a Consiliului Județean Vaslui, după scandalul mitei de 1.25 milioane de lei! „Această situație reprezintă o premieră”
Dumitru Buzatu, suspendat din funcția de președinte a Consiliului Județean Vaslui, după scandalul mitei de 1.25 milioane de lei!

Dumitru Buzatu, suspendat din funcția de președinte a Consiliului Județean Vaslui, după scandalul mitei de 1.25 milioane de lei! Daniel Onofrei a anunțat că Instituția Prefectului Vaslui a primit marți notificarea din partea Tribunalului Vaslui cu privire la admiterea propunerii procurorului de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile în cazul lui Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui.

Citește și Presupusa amantă a baronului Dumitru Buzatu a leşinat din nou VIDEO

Dumitru Buzatu, suspendat din funcția de președinte a Consiliului Județean Vaslui, după scandalul mitei de 1.25 milioane de lei!

Astfel, prefectul de Vaslui s-a conformat legii și l-a suspendat pe Dumitru Buzatu din funcția de președinte a Consiliului Județean pe care o deține de mai bine de un deceniu.

”În conformitate cu prevederile legale și procedurile stipulate în Codul administrativ, reprezentantul Guvernului în teritoriu (prefectul) are atribuția de a aplica legea în situațiile în care sunt îndeplinite toate condițiile procedurale prealabile. Drept urmare, prefectul Daniel Onofrei a emis ordinul de suspendare a activității domnului Dumitru Buzatu”, au transmis reprezentanții Prefecturii Vaslui într-un comunicat de presă.

Daniel Onofrei a subliniat că este o situație fără precedent și că până la scandalul mitei în care a fost implicat baronul de Vaslui nu a mai fost înregistrat până acum un astfel de ordin.

“Această situație reprezintă o premieră, nefiind înregistrat anterior un astfel de ordin. Din punct de vedere legal, procedurile au fost respectate în conformitate cu decizia Tribunalului Vaslui. Menționăm că o contestație nu afectează actul de suspendare emis.

Conform legii, odată ce măsura arestului preventiv a fost dispusă, domnul Dumitru Buzatu se află în imposibilitatea de a-și exercita atribuțiile de președinte al CJ. În interesul funcționării neîntrerupte a instituției, nu putem bloca activitatea acesteia”, a declarat prefectul Daniel Onofrei.

Vă reamintim că Dumitru Buzatu a fost arestat preventiv, sâmbătă, pentru 30 de zile, după ce vineri seara a fost prins de procurorii DNA Iași în timp ce primea 1,25 milioane de lei mită pentru a ajuta o companie să obțină un contract.

 

Citește și Cine este Emil Savin, „regele asfaltului”, afaceristul care l-a denunţat pe Dumitru Buzatu la DNA. De la şofer de CAP la om de afaceri influent în zona Moldovei