Dumitru Dragomir: „După moartea fiului meu m-am gândit la sinucidere, am avut şi nebunia asta în cap”

"Mitică" Dragomir a vorbit duminică, într-un amplu interviu, atât despre blaturile din fotbal, cât şi despre viaţa sa în afara fenomenului fotbalistic, incluzând şi tragica moarte a fiului său.

05 dec. 2021, 23:37
Dumitru Dragomir: „După moartea fiului meu m-am gândit la sinucidere, am avut şi nebunia asta în cap”

Dumitru Dragomir spune că nu a făcut blaturi, dar a executat ordinele primite de la ministrul de Interne Tudor Postelnicu, care îi spusese clar ca Victoria, echipa unde era preşedinte, să nu joace tare cu Steaua şi cu Dinamo, pentru nu accidenta dintre jucătorii celor două, care jucau în cupele europene, o bună propagandă pentru România.

Dragomir a susţinut, în emisiunea „40 de întrebări” de la Kanal D, că nu a fost securist, ci avea grad doar pentru că a fost conducătorul Clubului Victoria.

Întrebare: Cate blaturi ati facut?

Dumitru Dragomir: Nu am facut niciunul eu. Daca cineva spune ca am facut eu ceva, eu fac ce vreti. Cand eram presedinte la Victoria ma chema Postelnicu si imi spunea ca de Steaua si Dinamo nu ne atingem, ca sa nu accidentam jucatori. Am mai facut doua in care am primit ordin sa nu batem, dar nu mai spun nume de la cine, la Cluj. Nu mai spun cine era implicat, ca era un om pe care l-am apreciat, fiul lui a avut o pozitie foarte importanta, sincer mi-e si frica sa mai zic. Am facut meci egal ca sa scape Clujul de retrogradare, ca noi oricum eram in cupa UEFA.

Citeşte şi: Codrin Ştefănescu face primele dezvăluiri despre despărţirea dintre Liviu Dragnea şi Irina: „Le spun, mai vorbiţi odată, mai analizaţi situaţia”

Întrebare: Aţi fost şeful colaboratorilor securităţii din fotbal?

D.D.: Este o tampenie. Am fost comandantul clubului Victoria, m-au facut din civil direct comandant, pentru ca aveam rezultate, eram tanar, destept si frumos. Promovasem cu Brasov in prima liga, eram pe paginile ziarelor ca si acum. Nu am avut nicio pila. Eu am fost comandant din nastere, asa ca nu a fost o prooblema. Sunt colaboratori si in presa, si in fotbal, este normal sa fie asa. Nu-i cunosc, dar pe o parte din ei ii banuiesc.

Întrebare: Pana unde mergeti cand vreti sa obtineti ceva?

D.D.: Eu nu eram angajat la Scornicesti, cand a castigat cu 18-0, dar a fost ideea mea ce s-a intamplat acolo. Nu stiam ce se intampla la celalalt meci, asa ca am pus masini din 30 in 30 de km. SI militienii isi spuneau scorul si unul dintre ei a spus ca este „două zero” si celalalt a inteles că nouă la zero, ca cine vorbeste cu „două zero”? SI asa ca au tot dat goluri cei de la Scornicesti, sa se asigure ca nu sunt intrecuti la golaveraj.

Cand esti tanar nu ai multa minte si risti, dar acum n-as mai risca si nici nu i-as lasa pe copii si nepoti sa riste.

Întrebare: Câţi bani aţi strâns pe vremea comuniştilor şi după?

D.D.: Eu am fost capitalist pe timpul comunistilor si sunt comunist acum. Am castigat enorm pe atunci, castig bine si acum. Daca aveam posibilitatea sa aduc niste playere, le aduceam. Am avut tupeu, am fost operat de mic de tupeu, de asta il am si acum, dar daca m-as intoarce cu mintea de acum nu as mai risca atat. SI la Revolutie mi-au furat tot. Cum au venit, asa s-au dus. Am strans doar ce am muncit cinstit, tot ce am facut prin altfel de metode s-a dus, n-a tinut.

Întrebare: V-aţi mai gândit vreodată la sinucidere, în afară de când aţi fost arestat?

D.D.: După moartea fiului meu, am avut și aceasta nebunie în cap, dar mi-a trecut pentru că am o familie despre care nu pot să vorbesc decât la superlativ. Copiii mei au fost copii cuminți, întrebați pe țoață lumea, soția mea a fost o sfânta.

Eu am fost mai puțin sfanț. Așa este bărbatul, el trebuie să aducă și nevasta să aibă grija de educația copiilor, de bărbat, de casa. Am avut o educație țărănească. Am supărat-o de multe ori pe nevasta-mea. Eu nu sunt mulțumit nici de mine, eu sunt mulțumit numai de nevasta, restul de nimic,” a fost raspunsul lui Mitica Dragomir.

Citeşte şi: Mărturii spectaculoase: Nicolae şi Elena Ceauşescu, sex de faţă cu gardianul