Dumitru Dragomir nu crede că jucătorii vor boicota meciurile din Liga 1

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, nu crede că jucătorii vor boicota Liga I din cauza întârzierilor cu care primesc motivările din partea Comisiei de Soluţionare a Litigiilor din cadrul LPF.

RomaniaTV.net
09 nov. 2011, 16:52
Dumitru Dragomir nu crede că jucătorii vor boicota meciurile din Liga 1

El a explicat întârzierea prin faptul că membrii comisiei sunt puţini, iar numărul jucătorilor care depun memorii la LPF pentru a-şi cere drepturile salariale de la cluburi este foarte mare.

„Ei, vor să boicoteze… Dar au dreptate jucătorii, să ştiţi. Însă sunt atâtea cazuri, iar ei (n.r. – membrii comisiei) sunt puţini. Motivarea se face greu pentru că sunt enorm de multe cazuri. Jucătorii sunt plătiţi greu şi vin toţi la comisii. Ia să îşi facă toţi datoria să plătească, să nu mai vină jucătorii la comisii”, a declarat, miercuri, la Aeroportul Henri Coandă, Dumitru Dragomir.

Oficialul a adăugat că LPF nu poate mări de la 60 la 90 de zile perioada de graţie în care cluburile pot plăti restanţele contractuale către jucători înainte ca aceştia să depună memorii.

„Cum să se mărească perioada la 90 de zile? Păi poate Liga să facă vreodată asta? Numai tâmpiţii cred asta. Doar federaţia poate schimba regulamentul. Ce, Liga profesionistă de Fotbal poate să schimbe vreun regulament?”, a precizat Dragomir.

Fotbaliştii din Liga I au hotărât să evolueze cu banderole albe în meciurile din etapa a XIV-a, ca formă de protest pentru necomunicarea deciziilor în scris în timp util de către Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor a LPF, 25 de jucători fiind afectaţi de acest fapt.

Jucători reprezentativi de la majoritatea cluburilor din Liga I s-au întâlnit, marţi, într-o reuniune de lucru a fotbaliştilor profesionişti din Liga I organizată de AFAN. Printre cei 25 de jucători care sunt afectaţi de întârzierea publicării deciziilor de către CSL se numără Romeo Surdu, Emilian Dolha, Florin Maxim, Candido Costa, Eduard Stăncioiu sau Casian Miclăuş, ultimul aşteptând decizia din 31 mai.

Întrebat dacă se poate realiza transferul lui Adrian Cristea de la Universitatea Cluj la Steaua, Dumitru Dragomir a răspuns: „Aşa de mult mă interesează pe mine transferul lui Cristea la Steaua…. Întrebaţi-o pe Bianca despre asta”.

Preşedintele LPF susţine că mijlocaşul Cristian Tănase trebuie să joace foarte bine la Steaua timp de 2-3 ani şi abia după aceea să fie lăudat de presă. „Tănase unde a strălucit? La Steaua? Domne-fereşte, face şi el trei meciuri bune şi gata… lăsaţi-l să joace. Să joace 2-3 ani bine şi după aia să vorbească presa despre el”, a afirmat oficialul Ligii.

Dumitru Dragomir, alături de Mircea Sandu şi Viorel Păunescu, a făcut, miercuri, parte din delegaţia echipei naţionale a României care a plecat la Liege pentru amicalul cu selecţionata Belgiei.