Dumitru Fărcaş, înmormântat cu onoruri militare la casa părintească din comuna Groşi

Taragotistul Dumitru Fărcaş va fi înmormântat cu onoruri militare, la casa părintească din comuna Groşi - judeţul Maramureş, a declarat marţi, pentru AGERPRES, viceprimarul localităţii, Gavril Ardusătan.

RomaniaTV.net
07 aug. 2018, 14:00
Dumitru Fărcaş, înmormântat cu onoruri militare la casa părintească din comuna Groşi

Dumitru Fărcaş va fi adus în comuna Groşi, la casa părintească, loc în care va fi înmormântat.

„A fost dorinţa artistului exprimată în mai multe ocazii, inclusiv în desele vizite care le făcea acasă. (…) Cel mai probabil va fi înmormântat în spatele casei părinteşti din comună. Dumitru Fărcaş va fi înmormântat cu onoruri militare, după ce la Casa Studenţilor din Cluj va avea loc ceremonia funerară”, a spus Ardusătan.

Potrivit acestuia, înmormântarea va avea loc cel mai probabil joi, zi în care, la casa părintească a artistului va avea loc, după sosirea cortegiului funerar de la Cluj, un scurt moment liric susţinut de renumiţi artişti din Transilvania.

Viceprimarul comunei Groşi a afirmat că la înmormântare vor participa oficialităţile locale, săteni, precum şi numeroşi artişti care l-au cunoscut sau au colaborat de-a lungul carierei profesionale cu Dumitru Fărcaş.

Maestrul Dumitru Fărcaş a murit în noaptea de luni spre marţi, într-un spital din Cluj Napoca, în urma unui infarct, la vârsta de 80 de ani. 

Vezi: Reacţiile prietenilor şi colegilor de scenă: „Muzica lui e în ADN-ul fiecărui român” VIDEO


loading...