Duna Aszfalt a finalizat un element cheie al extinderii celui mai mare pod peste Dunăre din Ungaria cu mult înainte de termen

Duna Aszfalt a finalizat cu mult înainte de termen un element cheie al extinderii celui mai mare pod peste Dunăre din Ungaria. Este vorba despre extracția a 1,5 milioane de metri cubi de pământ care este echivalentă cu excavarea a aproape 27 de kilometri de structură medie de autostradă.

02 ian. 2024, 16:58

Duna Aszfalt a finalizat un element cheie al extinderii celui mai mare pod peste Dunăre din Ungaria cu mult înainte de termen.

Citește și Duna Aszfalt înregistrează progrese impresionante în construcția celui mai spectaculos pod peste Dunăre din Ungaria

La sfârșitul lunii octombrie, cu mult înainte de termen, a fost finalizată o parte importantă a proiectului de extindere a podului Kalocsa – Paks de peste Dunăre. Excavarea gropii  fundației până la nivelul apei subterane la unitatea 6 a fost realizată de Duna Aszfalt Zrt., la fel ca și excavarea gropii de excavare de sub unitatea 5 până la nivelul apei subterane.

Experiența de lucru în blocul 5 a făcut diferența

În cazul Blocului 6, Duna Aszfalt a finalizat extracția a aproape 620 de mii de metri cubi de pământ cu o lună și jumătate înainte de termen, creând astfel oportunitatea de a devansa următoarele faze de lucru.

Reprezentanții companiei au recunoscut faptul că performanța actuală se datorează în mare parte experienței de lucru dobândite anterior în cadrul blocului 5, unde lucrările au fost de asemenea, realizate înainte de termen.

Aproape 50 de terenuri de fotbal ar putea încăpea pe terenul curățat

Duna Aszfalt a subliniat că șantierul a necesitat un nivel extrem de ridicat de coordonare și organizare a muncii și logisticii, deoarece mai mulți antreprenori lucrau pe șantier în același timp, folosind utilaje de dimensiuni similare pentru a-și îndeplini sarcinile.

Ambele blocuri au implicat o cantitate fără precedent de excavații, iar volumul acestora a fost extrem de mare.

„Zona de lucru acoperită de contractul companiei noastre a fost de aproximativ 35 de hectare, ceea ce echivalează cu suprafața a aproximativ 45 de terenuri de fotbal. Excavarea acestei suprafețe s-a desfășurat cu respectarea reglementărilor stricte și a implicat extragerea a aproape 620.000 de metri cubi de pământ”, au precizat reprezentanții companiei Duna Aszfalt.

Era necesar să se lucreze cu acuratețea unui ceas Elvețian

Compania Duna Aszfalt a ținut să precizeze că un total de aproape 1,5 milioane de metri cubi de pământ au fost extrași în cadrul a două contracte pentru blocurile 5 și 6. Acest lucru este echivalentul excavației a aproape 27 de kilometri de autostradă de construcție standard.

„Pentru a realiza această performanță, am avut nevoie de o coeziune extraordinară și de o precizie de ceas elvețian care caracterizează activitatea companiei noastre”, au mai spus drumarii.

De asemenea, aceștia au prezentat logistica pe care au folosit-o pentru realizarea celor de mai sus: în faza cea mai intensă, 27 de camioane și 15 utilaje au fost folosite simultan pentru a progresa eficient. Acestea au fost completate de o forță de muncă de peste 50 de persoane, cu management tehnic pe teren.

„Duna Aszfalt ar fi putut să-și desfășoare resursele la o scară mai mare, dar dimensiunea zonei de lucru a limitat utilajele utilizate”, au adăugat ei.

Mai mult, drumarii au ținut să precizeze că extinderea porțiunii de la Paks, care reprezintă o investiție remarcabilă la nivel național, a atras interesul tuturor antreprenorilor maghiari.

„Suntem mândri de rolul nostru în competiția acerbă și de performanța noastră excelentă într-un proiect care a fost însoțit de un mare interes public. Am reușit să respectăm termenul limită în condiții neobișnuite și în condițiile unor cerințe de siguranță neobișnuite, ceea ce ne-a permis să începem următoarea fază importantă a proiectului, lucrările de stabilizare a solului. Duna Aszfalt Zrt. este întotdeauna pregătit să îndeplinească sarcini similare în viitor”, transmite Duna Aszfalt.

Articol susținut de Duna Group.

Citește și Lucrările la secțiunea de vest a autostrăzii M44 din Ungaria au înregistrat progrese semnificative! Hódút Építő Kft, parte a grupului Duna Group, a ridicat în doar trei nopți grinzile podului de peste linia ferată Budapesta – Szeged