După 10 ani de la decernare, Paul McCartney are stea pe Walk of Fame

Cântăreţul britanic este ultimul membru al legendarei trupe The Beatles care primeşte această distincţie. Lui i-a fost acordată steaua încă de acum 10 ani, însă în tot acest timp ceremonia de dezvelire nu a putut avea loc din cauză că artistul era prea ocupat.

RomaniaTV.net
10 feb. 2012, 12:22

Paul McCartney a primit o stea pe Walk of Fame din Hollywood. La ceremonia de dezvelire a stelei au participat câteva sute de fani şi cântăreţul canadian Neil Young.

Poliţia a instalat un dispozitiv special de protecţie, blocând intersecţia din faţa celebrei clădiri în formă de cilindru a casei Capitol Records, aflată pe Hollywood Boulevard, unde a fost dezvelită steaua cântăreţului britanic.

În discursul său, Paul McCartney, în vârstă de 69 de ani, a adus un omagiu celor „trei băieţi” cu care a înfiinţat trupa The Beatles – John Lennon, George Harrison şi Ringo Starr – şi fără de care nu ar fi ajuns niciodată celebru.

„Când mă gândesc la trecut, la Liverpool, când eram copii şi ascultam muzica lui Buddy Holly şi a celorlalţi muzicieni mari rock & roll, nu mi-aş fi imaginat niciodată că într-o bună zi voi avea o stea pe «bulevardul gloriei». Ar fi fost ceva imposibil. Dar, iată, astăzi suntem aici. Acea zi a sosit. Nu aş fi reuşit asta fără ceilalţi trei băieţi şi vreau să le mulţumesc astfel lui John, lui George şi lui Ringo” , a adăugat Paul McCartney.

Muzicianul, care tocmai şi-a lansat cel mai recent album de studio, intitulat „Kisses on the Bottom”, a fost prezentat de canadianul Neil Young, care a spus în discursul său introductiv că McCartney se află „în momentul cel mai înalt al artei sale”.