După 70 de ani: Mein Kampf, autobiografia lui Hitler, republicată în Germania

Cartea lui Hitler, Mein Kampf, vede din nou lumina tiparului în Germania, după 70 de ani de la sfârşitul celui de-al Treilea Reich şi moartea lui Hitler. Istoricii germani au ridicat interdicţia republicării autobiografiei lui Hitler într-o formă adnotată.

02 dec. 2015, 12:51

Celebrul manifest autobiografic al fostului dictator nazist Adolf Hitler, a cărui publicare a fost interzisă cu desăvârşire după sfârşitul celui de-Al Doilea Reich, va fi retipărit, cu adnotările de rigioare, în Germania.

Noile exemplare vor fi puse în vânzare, la preţul de 59 de euro, începând din ianuarie. Institutul de Istorie Contemporană din Munchen va republica cartea lui Hitler, dar nu în forma sa originală, ci adnotată substanţial.

În lucrare vor apărea „minciunile, jumătăţile de adevăr şi tiradele vicioase” din spatele unei ostilităţi care a provocat moartea a zeci de milioane de oameni în cel de-Al Doilea Război Mondial, potrivit CNN.

Drepturile asupra volumului scris de Adolf Hitler vor reintra în domeniul public tot în 2016. La sfârţitul războiului, Aliaţii le-au transferat statului Bavaria, care le-a pus sub interdicţie de republicare.

Citeşte şi Un bărbat spune că este REÎNCARNAREA lui HITLER si câştigă o avere din asta. Asemănarea este PERFECTĂ FOTO

„Scopul acestei ediţii a lucrării Mein Kampf este să devină o sursă de documentare pentru istoria contemporană, să descrie contextul izvoarelor viziunii lui Hitler asupra lumii”, afirmă specialiştii institutului german. „Poate că niciodată în istorie un lider nu ar fi scris aşa de exact ca Hitler, înainte de a veni la putere, ce ar fi urmat să facă după ce ar fi luat puterea”, a afirmat Eberhard Jackel.

Exemplarul original al Mein Kampf avea aproximativ 600 de pagini, iar pe copertă o fotografie a lui Hitler cu titlul scris pe un banner roşu. Noua versiune adnotată de istorici are aproximativ 2.000 de pagini, iar coperta acesteia are un fond cenuşiu sobru, cu negru.