O elevă a avut un şoc şi a făcut semipareză după ce a primit nota 6 la matematică la Evaluarea Naţională. La recorectare a primit 10

O elevă din Gorj a avut parte de şocul vieţii după ce a aflat nota pe care a obţinut-o la matematică la Evaluarea Națională. Fata a primit nota 6, dar a făcut contestaţie, iar după recorectarea lucrării, lucrarea a fost notată cu 10, scrie Impact de Gorj.  

RomaniaTV.net
29 iun. 2020, 19:30
O elevă a avut un şoc şi a făcut semipareză după ce a primit nota 6 la matematică la Evaluarea Naţională. La recorectare a primit 10

Şocul fetei la aflarea notei a fost atât de mare încât a făcut o semipareză.

”Fetiţa chiar a avut un şoc şi părinţii i-au dat pastile de calmare. Din câte am înţeles, începuse să aibă o semipareză la gură. A venit fetiţa la contestaţii şi mi-a spus că a făcut absolut tot şi că nu are cum să ia mai puţin de 10. Are cea mai mare medie acum din tot Centrul de evaluare al localităţii Bâlteni. A primit 9,80 la Limba şi Literatura Română şi media generală este de 9,90“, a declarat Constantin Deaconescu, directorul liceului din comuna Bâlteni, căruia îi este arondată școala generală, potrivit sursei citate.

Citeşte şi Un elev care a luat nota 6 la matematică a primit 10 după contestaţie. Radu Gologan: Astfel de diferenţe sunt incredibile

Şi nu a fost singurul caz. Un coleg de-al ei a primit nota 2,25, iar în urma contestaţiei, lucrarea i-a fost reevaluată şi notată cu 7,90.

A fost o diferenţă neacceptat de mare şi nu pot să realizez cum a fost posibil să se întâmple aşa ceva. Dacă era vorba de o lucrare la Limba şi Literatura Română, aş mai fi înţeles, pentru că un punct ţine de interpretare la subiectul de eseu, dar la Matematică nu ai cum să greşeşti în acest fel. Ori au dorit, ori… o altă eroare. Se verifică şi când se bagă în calculator, că poate s-a greşit atunci când s-a băgat nota şi o pui la altcineva. Dar nu ai cum să pui din greşeală, pentru că sunt chei de control. Eu i-aş da afară din învăţământ, dacă ar depinde de mine. Lucrările s-au corectat în alt judeţ”, a adăugat directorul Constantin Deaconescu.

Lucrările elevilor din Gorj au fost corectate de profesori din județul Dolj. Inspectoratul școlar a anunțat că, întrucât diferenţele între note au fost mai mari de 1,25 puncte, profesorii evaluatori vor fi cercetați.