După câteva pahare, devenim mai atrăgători. Vezi aici de ce

Persoana de lângă tine poate fi mai atrăgătoare dacă o priveşti prin fundul unei sticle goale. Acest lucru îl spun o mulţime de bancuri şi, mai nou, un studiu realizat la Londra. Ce te faci însă când te trezeşti?

RomaniaTV.net
02 apr. 2012, 10:32
După câteva pahare, devenim mai atrăgători. Vezi aici de ce

Oamenii devin mai atrăgători după câteva pahare de alcool. Însă nu cei care le consumă, ci cei care le intră în raza vizuală. Iar femeile sunt cele care devin mai uşor impresionabile după ce au consumat ceva, fie că este banala bere, fie vreo băutură ceva mai tare.

Oamenii de ştiinţă au analizat motivele pentru care persoanele de sex opus ni se pot părea mai atrăgătoare după ce am băut câteva pahare. Şi au descoperit că judecata femeilor este mult mai întunecată de alcool decât cea a bărbaţilor.

Cercetătorii de la Roehampton University, din Londra, au intervievat peste 100 de bărbaţi şi femei care s-au oferit voluntari pentru acest studiu. Unii au fost chestionaţi în timp ce beau vodcă, simplă sau tonică, iar altora le-a fost oferită o băutură non-alcoolică, dar cu gust similar.

Una dintre „probe” presupunea ca subiecţii să privească mai multe figuri şi să spună care erau simetrice şi care nu (simetria este în strânsă legătură cu atractivitatea, o figură perfect simetrică fiind semn de gene bune şi sănătate, n.r.). Rezultatul: bărbaţii şi femeile care consumaseră vodcă s-au descurcat mai greu în a indica figurile simetrice. Mai ales femeile. „Am vrut să arătăm că abilitatea oamenilor de a detecta simetria este legată de consumul de alcool. Iar consecinţele pot fi considerabile. Mulţi oameni spun că şi-au cunoscut partenerul când erau beţi”, a explicat dr. Lewis Halsey, adăugând că tocmai acest lucru şi faptul că sub influenţa alcoolului facem alegeri pe care în mod normal nu le-am face ne afectează viaţa pe termen mai lung sau mai scurt, în funcţie de durata şi calitatea relaţiilor.