După ce a recunoscut că a iubit timp de 28 de ani un bărbat însurat, Irina Margareta Nistor a dezvăluit un alt mare secret: „Am avut un subsol unde am adăpostit deținuți nemți”

Irina Margareta Nistor continuă seria dezvăluirilor șocante. Cunoscutul critic a vorbit despre copilărie și secretele pe care le-a ținut o viață întreagă.

07 mai 2023, 17:51
După ce a recunoscut că a iubit timp de 28 de ani un bărbat însurat, Irina Margareta Nistor a dezvăluit un alt mare secret: „Am avut un subsol unde am adăpostit deținuți nemți”
Irina Margareta Nistor, noi dezvăluiri șocante din viața sa

Recent, Irina Margareta Nistor a povestit lucruri neștiute despre copilăria și adolescența sa. Cunoscutul critic și traducător de film spune că a avut o copilărie autentică, fiind răsfățata familiei, pentru că nu a avut frați sau surori, dar nici nu și-a dorit vreodată să aibă, pentru a nu împărtăși iubirea mamei și cu alte persoane.

„Mi-am petrecut copilăria în casa în care stau și acum, cu bunicii și părinții. Fără frați, din fericire. Nu mi-am dorit frați niciodată, afecțiunea mamei nu voiam să o împart cu nimeni. Nici post mortem nu vreau.

Aveam mulți vecini, băieți, deci am avut o copilărie ‘băiețoasă’. Mergeam cu tata la patinoar, la cinema, și veneau mulți copii la mine în curte. La cinematograful ‘Munca’, cum se numea atunci, am văzut ‘Câinele din Baskerville’ și m-am speriat tare.

O terorizam pe bunica de fiecare dată când era Paște sau Crăciun să facă cozonăcei, să duc la toată lumea. Pe vremuri așa făceai, un fel de schimb cu vecinii, duceai ceva și primeai ceva. Crăciunul era foarte frumos, cu colinde, mama cânta la pian. Mereu am reușit să ignorăm ce se întâmplă afară, lumea noastră era lumea noastră.

Am o casă primitoare, mereu am avut musafiri, din 1939, de când s-a construit. Am avut și un subsol unde am adăpostit niște deținuți nemți care nu au mai ajuns în gulag”, a povestiti vedeta pentru fanatik.ro.

Citește și: Irina Margareta Nistor a trăit ani de zile o poveste de dragoste interzisă. „Am iubit același bărbat de la 28 de ani, deși era căsătorit și avea un copil”

În liceu lipsea des de la ore și motiva absențele prin scutiri luate de la medic. Spune despre ea că a fost mereu o persoană timidă, lucru care nu s-a schimbat nici în ziua de azi. A povestit cum, din cauza timidității, aflată la „Festivalul de psihanaliză și film” de acum câțiva ani, nu a avut curajul să facă o poză cu Jaqueliene Bisset, așa că celebra actriță a fost cea care a inițiat acest lucru.

La 19 ani a câștigat primii bani, atunci când a început să dea meditații la limba franceză. Era deja la facultate și își dorea să fie independentă. În timpul anilor de facultate a fost ghid, ocazie cu care s-a plimbat foarte mult, iar mai apoi s-a apucat de traduceri.

Citește și: Irina Margareta Nistor i-a făcut praf pe actorii din serialul „Clanul”. Cum a reacţionat iubitul lui Theo Rose

Însă, ea mărturisește că, de fapt, primii bani au fost câștigați din colindat, din care și-a cumpărat o bombonieră. Când a intrat în televiziune și-a dorit ca din primul salariu să o scoată pe mama sa la Capșa. După o vară de muncă asiduă, a reușit să își cumpere prima mașină de scris.

Irina Margareta Nistor, poveste de dragoste interzisă

Criticul de film a mărturisit că timp de 28 de ani a trăit o poveste de iubire care pentru mulți este de neînțeles, dar pentru ea a fost cea mai frumoasă și intensă din viața sa. A fost împreună cu un bărbat însurat, care avea și un copil.

„Și mama și el m-au iubit atât de mult încât să-mi suporte orice, eu nu sunt cea mai comodă persoană de pe planeta asta. Nu i-am cerut niciodată să divorțeze, nici prin cap nu mi-a trecut. În primul rând, m-aș fi simțit îngrozitor.

Îmi aduc aminte că era un preot la care eu am ținut foarte tare, care m-a și botezat și m-a și cununat la un moment dat, și știu că am avut o discuție la un moment dat și mi-a spus că atâta timp cât familia lui nu are de suferit e ok. Deci dacă am avut de aici acceptul prin intermediar de la Dumnezeu…

El nu mi-a spus niciodată că vrea să divorțeze și să fim împreună. E ieșit din comun, categoric, dar niciunuia dintre noi nu i-a dat prin cap chestia asta. Era povestea noastră, ne întâlneam noi și cu asta basta.

Era greu, tocmai ăsta era farmecul, asta a făcut să fie mai altfel. Era și într-o perioadă dificilă, înainte de Revoluție. Trebuie să ai ingeniozitatea necesară să știi să te descurci”, a mărturisit ea.