După Facebook, o altă rețea de socializare a picat. Utilizatorii au semnalat problema!

Se pare că internauții se confruntă cu probleme pe rețelele de socializare și nicio platformă pare să nu fi ratat acest disconfort.

13 oct. 2021, 20:29
După Facebook, o altă rețea de socializare a picat. Utilizatorii au semnalat problema!

După Facebook, o altă rețea de socializare a picat. Astfel, după o întrerupere a serviciilor Facebook timp de aproape şase ore, săptămâna trecută, Snapchat părea afectată de o problemă similară.

După Facebook, o altă rețea de socializare a picat. Utilizatorii au semnalat problema!

Unii utilizatori Snapchat nu puteau trimite mesaje începând de miercuri de la prânz şi nu puteau posta fotografii pe story.

Pana a fost semnalată pe reţele de socializare prin mesaje cu hashtagul #SnapchatDown şi a fost confirmată cu ajutorul instrumentului downdetector, care înregistrează peste 7.000 de semnalări de incidente. Miercuri seara ritmul acestor alerte scădea, potrivit News.ro.

Reţeaua de socializare care are ca icon o mică fantomă a anunţat că era pe cale să rezolve problema.

Cauza acestui incident era necunoscută imediat, însă pare să nu aibă legătură cu alt incident, miercuri, în care site-uri găzduite de către OVHCloud nu au putut fi accesate timp de o oră.

Numeroși utilizatori au reclamat probleme cu Facebook, raportând că platforma social media a devenit complet inaccesibil. Facebook nu a comentat încă motivul întreruperii.

Problemele gigantului digital Facebook sugerează o eroare din interiorul companiei. Problema site-ului Facebook sugerează că este vorba despre o eroare DNS (Sistem de nume de domeniu – trad.). DNS permite adreselor web să ducă utilizatorii la destinațiile lor. O pană similară la compania de servicii cloud Akamai Technologies a indisponibilizat mai multe site-uri în iulie.

Facebook a transmis, de asemenea, un mesaj că sunt conștienți că unii utilizatori au probleme în accesarea produselor și aplicației. ”Muncim ca lucrurile să revină la normal cât de repede posibil și ne cerem scuze pentru orice neplăcere creată” a transmis Facebook, de asemenea, pe Twitter.

Citește și: Facebook a picat! Ce au făcut românii fără reţelele de socializare: „Să nu vă tăiaţi venele”
Platformele Facebook, Instagram și WhatsApp nu funcționează la ora actuală pe niciun dispozitiv. Mai mulți utilizatori au raportat probleme tehnice, la nivel mondial.

Pagina Down Detector, un instrument popular de măsurare a site-urilor, arată că utilizatorii întâmpină probleme pe toate platformele, inclusiv pe Facebook Messenger. Erorile au fost raportate luni, după ora 18.

Citește și: O fostă directoare Facebook lansează acuzaţii grave: „Aplicațiile companiei sunt dăunătoare pentru copii, alimentează diviziunile și slăbesc democrația”