După Marea Britanie, şi Franţa: Marine Le Pen vrea referendum pentru ieşirea Franţei din UE în 2014

Preşedinta Frontului Naţional (extrema dreaptă), Marine Le Pen, i-a cerut "solemn" lui François Hollande organizarea un referendum în ianuarie 2014 privind ieşirea Franţei din Uniunea Europeană.

RomaniaTV.net
03 mart. 2013, 14:53
După Marea Britanie, şi Franţa: Marine Le Pen vrea referendum pentru ieşirea Franţei din UE în 2014

„Îi cer solemn preşedintelui Republicii să organizeze în ianuarie 2014 (…) un referendum privind ieşirea Franţei din Uniunea Europeană”, a propus Marine Le Pen la încheierea unei reuniuni a Consiliului Naţional al partidului său, într-un hotel din Sèvres, în regiunea pariziană Hauts-de-Seine.

„În ceea ce ne priveşte, noi vom cere să se voteze pentru ieşirea din Uniunea Europeană, cu excepţia situaţiei în care Guvernul francez ar deschide între timp negocieri solide şi ar obţine toate cele patru reforme de fond minimale„, a mai spus lidera extremei drepte, sitată de AFP, informează Mediafax. Cele patru reforme al care s-a referit Le Pen sunt o „revenire organizată la monedele naţionale”,dizolvarea spaţiului Schengen„, „autorizarea patriotismului economic şi reindustrializarea cu protecţionismul frontierelor noastre„, precum şi „prevalenţa din nou a dreptului naţional asupra dreptului european„.

„Noi nu credem că Guvernul vrea sau poate să obţină aceste rezultate şi credem că ieşirea din UE va fi în realitate singura soluţie posibilă, la fel de pozitivă pe cât de entuziasmantă„, a mai spus lidera extremei-drepte franceze, precizând că, „dacă Guvernul refuză, vom face din alegerile europene un mare referendum pentru sau împotriva ieşirii din UE”, a anunţat Le Pen.

Citeşte şi: Bruxelles-ul propune frontiere inteligente pentru spaţiul Schengen

Potrivit ei, Franţa va fi în ianuarie 2014 la „răscruce de drumuri” în faţa „dispariţiei frontierelor”, a „austerităţii” şi „dispariţiei tuturor protecţiilor”, Mai scrie Mediafax.  Deputata europeană a subliniat în repetate rânduri pericolul reprezentat de „intrarea Bulgariei şi României în spaţiul Schengen fără vreo limită„, care nu este încă realizată, mai multe ţări exprimându-şi reticenţele.