După nămeţi, satele din Bărăgan sunt distruse de inundaţii şi noroi VIDEO

Au înotat în zăpadă, iar acum sunt cu noroiul până la gât. Oamenii din Bărăgan au viaţă grea săptămânile aceastea. Zăpada s-a topit şi s-a transformat în adevărate râuri, care au transformat drumurile într-o mare de noroi. Ca să-şi cumpere o pâine sunt nevoiţi să-şi croiască drum prin mocirlă. În jurul lor, imaginile sunt dezolante.

RomaniaTV.net
08 mart. 2012, 09:08
După nămeţi, satele din Bărăgan sunt distruse de inundaţii şi noroi VIDEO

După zăpadă şi viscol, în satele din Bărăgan oamenii se luptă acum cu inundaţiile şi noroiul. Apa a distrus drumurile încât nici tractorul nu poate trece. Localnicii se roagă să nu aibă nevoie de Ambulanţă sau pompieri pentru că nu ar avea nicio şansă să ajungă la ei.

Acest drum leagă satul Bataluri de comuna Albeşti. Apa rezultată din topirea omătului a format adevărate râuri care au săpat şanţuri adânci de jumătate de metru făcând, astfel, drumul, impracticabil.

O lună de zile au îndurat oamenii întunericul în plină zi, din cauza nămeţilor ce le acopereau casele. Acum nu se pot bucura nici de soare pentru că apa le-ar putea distruge ce au salvat din zăpadă.

Peste 500 de case sunt afectate, în tot judeţul Ialomiţa, în urma căderilor masive de zapadă. Doar 13% dintre ele au asigurare.