După retragerea din Herson, rușii se tem acum că vor pierde Crimeea

Rușii se tem că vor fi atacați în Crimeea! După retragerea armatei ruse din Herson, oraș situat în sudul Ucrainei, imediat în vecinătatea peninsulei, Rusia a anunţat lucrări de fortificare. Anunțul a fost făcut de Serghei Aksionov, șeful administrației Republicii Crimeea.

18 nov. 2022, 16:28
După retragerea din Herson, rușii se tem acum că vor pierde Crimeea

Rusia anunţă vineri că efectuează lucrări de fortificare în Peninsula ucraineană Crimeea, pe care a anexat-o în 2014, în urma unei replieri a armatei ruse regiunea ucraineană vecină Herson din calea unei contraofensive a Kievului, relatează AFP, informează News.ro.

„Lucrări de fortificare se efectuează sub controlul meu pe teritoriul Crimeei, pentru a garanta securitatea locuitorilor regiunii”, a anunţat Serghei Aksionov, șeful administrației Republicii Crimeea.

Acesta a precizat că securitatea Crimeei „implică în principal măsuri de implementat în regiunea Herson”,  oraș situat în sudul Ucrainei, imediat în vecinătatea peninsulei.

Serghei Aksionov Aksionov face acest anunţ după ce armata rusă s-a retras săptămâna trecută, umilită, fără să poată opri o contraofensivă a armatei ucrainene.

Imediat după retragerea trupelor rusești din Herson, localnicii i-au întâmpinat cu multă bucurie pe soldații ucraineni, mai ales cu speranța că își recăpăta viața de dinainte. Forțele ucrainene au recucerit orașul Snihurivka din regiunea Herson.

Citiți și: Cum arată proprietatea de 800.000 de dolari din Crimeea a lui Volodimir Zelenski. Ruşii vor să o confişte FOTO

Zelenski a declarat recent că nu va fi pace până când Ucraina nu va primi Crimeea și Donbasul înapoi.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că reluarea Crimeei, care a fost anexată de Rusia în 2014, precum și regiunea Donbas de est, ocupată de multă vreme, sunt condiții importante pentru negocierile privind încheierea războiului, potrivit Bloomberg.

Moscova consideră, de la anexarea crimeei, în 2014, că peninsula face parte din teritoriul rus, o revendicare nerecunoscută de către comunitatea internaţională. De asemenea, Kievul subliniază că vrea să-şi recucerească peninsula.

Herson a fost singura capitală regională ucraineană pe care forțele ruse au capturat-o de la începutul invaziei, ceea ce a reprezentat un premiu major pentru puterea de la Kremlin.

Regiunea din sudul Ucrainei a fost una dintre țintele principale ale armatei ruse în primele zile ale invaziei, ocuparea acesteia fiind vitală pentru ruși pentru a putea avansa înspre Nikolaev și Odesa, două dintre cele mai importante orașe din sudul țării, potrivit CNN.

Citiți și: Elon Musk crede că Rusia va folosi armele nucleare dacă pierde Crimeea