Elon Musk crede că Rusia va folosi armele nucleare dacă pierde Crimeea

Elon Musk, șeful SpaceX, a sugerat, într-o postare pe Twitter, că Ucraina ar trebui să cedeze cererilor lui Putin de a renunța Peninsula Crimeea.

17 oct. 2022, 23:53
Elon Musk crede că Rusia va folosi armele nucleare dacă pierde Crimeea
Dieta lui Elon Musk, cu care a slăbit 9 kilograme

Elon Musk sugerează că Ucraina ar trebui să cedeze Peninsula Crimeea, care în 2014 a fost alipită ilegfal de Rusia, pentru a nu isca degenerarea situației la nivel mondial.

„Dacă Rusia se confruntă cu alegerea de a pierde Crimeea sau de a folosi arme nucleare pe câmpul de luptă, o va alege pe cea din urmă. Am sancționat deja Rusia în toate modurile posibile, așa că ce mai are de pierdut? Dacă atacăm nuclear Rusia, ne va bombarda înapoi și așa ajungem la al treilea război mondial”, a scris acesta pe Twitter.

Citește și: Elon Musk, mesajul de pe Twitter care ar putea schimba soarta războiului din Ucraina

„Indiferent dacă vă place sau nu, Crimeea este văzută de Rusia ca o parte centrală a Rusiei. Crimeea are, de asemenea, o importanță critică pentru securitatea națională a Rusiei, deoarece este baza lor navală din sud. Din punctul lor de vedere, pierderea Crimeei este ca și cum SUA ar pierde Hawaii și Pearl Harbor”, a adăugat Elon Musk.

Cel mai bogat om din lume susține că Rusia va folosi arme nucleare dacă armata lui Putin va fi distrusă de NATO.

„Dacă Rusia se confruntă cu distrugerea armatei și înfrângerea totală de către NATO, va folosi arme nucleare, atunci NATO va răspunde cu arme nucleare și civilizația s-a terminat”, a spus el.

„Dar, hei, uită-te la partea bună! Rusia nu are Crimeea în acel scenariu, așa că poți fi liniștit de acel gând, în timp ce privești cum se ridică norii ciupercii (ce se formează după o explozie atomică.)”, le-a spus el celor care au fost în dezacord cu ce a spus.

Elon Musk a anunțat că va continua să finanțăeze rețeaua de internet Starlink în Ucraina, la o zi după ce a spus că nu-și mai permite să facă asta.

„La naiba. Chiar dacă Starlink pierde în continuare bani şi alte companii primesc miliarde de dolari de la contribuabili, vom continua să finanţăm guvernul ucrainean pe gratis”, scria acesta pe Twitter.

Multimiliardarul Elon Musk  le ceruse abonaților săi de pe Twitter să se pronunţe asupra unui plan pentru a pune capăt războiului purtat de Rusia împotriva Ucrainei, o ințiativă condamnată imediat de ucraineni, inclusiv, de președintele Volodimir Zelenski.

Planul lui Elon Musk este bazat pe patru puncte: referendumuri, sub supravegherea ONU, privind viitorul celor patru regiuni ucrainene anexate săptămâna trecută de Rusia, cedarea Peninsulei Crimeea, alipită ilegal de Rusia în 2014, asigurarea alimentării cu apă a Crimeei și neutralitatea Ucrainei.

Citește și: Miliardarul chinez Changpeng Zhao, „Regele Crypto”, bate palma cu Elon Musk. Binance vrea să investească în Twitter