După şpaga în brânză, poliţiştii au început să primească mită pe datorie

Poliţiştii au început să accepte drept mită anumite produse alimentare şi chiar îi păsuiesc câteva zile cu şpaga pe şoferii mai năpăstuiţi. I s-a întâmplat unui şofer botoşănean care a trecut pe culoarea roşie a semaforului.

RomaniaTV.net
24 mai 2012, 14:04
După şpaga în brânză, poliţiştii au început să primească mită pe datorie

Un agent din cadrul Poliţiei Rutiere din Suceava, Oviudiu Drăgoi, accepta şpagă şi pe datorie, potrivit monitorulsv.ro. Un şofer din Botoşani a trecut pe culoarea roşie a semaforului şi, neavând bani la el, 300 de lei cât a pretins agentul, a rămas să îi dea mita peste trei zile. Între timp, omul legii l-a terorizat pe şofer cu mesaje şi SMS-uri. „N-o fă pe-a prostul… vezi ce faci… te orientezi până miercuri, dacă nu, te tragem pe dreapta”, l-ar fi ameninţat poliţistul pe şoferul „dator”.

Câteva ore mai târziu, botoşăneanul a fost sunat de pe acelaşi număr, însă nu i-a răspuns. La scurt timp, a primit un nou mesaj pe telefonul mobil: „Sună urgent” de la poliţist. Sătul de insistenţa acestuia din urmă, şoferul din Botoşani s-a decis să-l reclame şi a făcut denunţ, cazul fiind preluat de ofiţerii Anticorupţie, sub coordonarea unui procuror. Angajatul Poliţiei l-a sunat din nou pe şofer chiar când acesta îl denunţa. Poliţistului i s-a organizat un flagrant în timp ce lua banii de la şofer.

Un alt poliţist din Ialomiţa a cerut unui şofer, în luna aprilie, drept şpagă o anume cantitate de brânză. Şi acesta a intrat în atenţia Direcţiei Generale Anticorupţie.