După viscol şi ninsori, o nouă atenţionare: COD GALBEN de ger pentru toată ţara. VEZI CÂND ÎNCEPE

Administratia Nationala de Meteorologie anunţă că urmează o perioadă geroasă pentru România. De miercuri, termperaturile vor scădea până la -25 de grade Celsius.

RomaniaTV.net
07 feb. 2012, 10:24
După viscol şi ninsori, o nouă atenţionare: COD GALBEN de ger pentru toată ţara. VEZI CÂND ÎNCEPE

În intervalul 08 februarie, ora 02 – 12 februarie, ora 10, în toate regiunile vremea va fi geroasă, mai ales în cursul nopţilor şi al dimineţilor, astfel încât temperaturile minime se vor încadra pe arii extinse în general între -25 şi -15 grade, iar cele maxime diurne vor fi negative.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor prognozate, Administraţia Naţionalã de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizãri meteorologice ulterioare.

Potrivit meteorologului România TV Viorica Dima, temperaturile vor scădea până aproape de minus 27 de grade în zilele următoare, în nordul Moldovei. În Capitală se vor înregistra miercuri dimineaţă, minus 16 grade Celsius, chiar minus 17 grade, la periferie. Noaptea, în Bucureşti mercurul din termometre va coborî până la minus 20 de grade. Maximele zilei vor fi de minus 6 grade, în vestul ţării şi pe litoral.

De joi, vântul şi precipitaţiile se potolesc, urmând să mai avem doar fulguieli uşoare, locale, care vor fi însă problematice. Se va instala însă gerul năpraznic şi nu se întrevede curând o ameliorare sensibilă. Sâmbătă este posibil ca regimul termic să se mai îmblânzească, dar apoi vor reapărea ninsorile, în vestul ţării.

În zonele montane pericolul de avalanşe este 4 din 5, cod roşu, şi la sub 1.800 de metri în Bucegi şi Făgăraş, dacă pţnă acume ra  doar la peste 1.800 de metri altitudine