Durere fără margini în familia primarului doljean al cărui fiu a pierit în Grecia. Trupul neînsuflețit al lui Radu a fost adus acasă, zeci de prieteni, colegi și rude au venit să-și ia rămas bun

Trupul neînsuflețit al lui Radu Dinu, tânărul de 25 de ani înecat în Grecia, a fost adus în România. Familia și prietenii sunt sfâșiați de durere și încă nu vor să accepte că nu-l vor mai vedea vreodată.

16 iul. 2022, 22:53
Durere fără margini în familia primarului doljean al cărui fiu a pierit în Grecia. Trupul neînsuflețit al lui Radu a fost adus acasă, zeci de prieteni, colegi și rude au venit să-și ia rămas bun

Radu Dinu s-a înecat în Lefkada în prima lui zi de vacanță. Logodnica și prietenii cu care plecase în concediu au încercat în zadar să îl salveze. Cum au aflat că fiul lor a dispărut, Constantin Dinu și soția lui s-au urcat imediat în mașină și au plecat spre Grecia. Timp de cinci zile, cât a fost căutat de scafandrii greci, părinții lui au așteptat disperați la malul apei sperând într-o minune. Din nefericire, în cele din urmă, trupul neînsuflețit al lui Radu a fost găsit.

Nu există cuvinte care să poată descrie durerea pe care o simt familia tânărului și logodnica acestuia. Radu avea relația la care visează mulți și cei doi urmau să se căsătorească curând. Din păcate, acest vis frumos nu va mai deveni realitate pentru el.

Citește și Detalii cutremurătoare despre românul înecat în Grecia. Și-a pierdut viața chiar înainte de nuntă, logodnica tânărului e sfâșiată de durere

Trupul neînsuflețit al lui Radu Dinu a ajuns în țară, iar, astăzi, zeci de prieteni, colegi și rude din toată țara au venit la casa părintească din Amărăștii de Jos să aștepte cortegiul funerar. Când a apărut pe uliță mașina mortuară, oamenii au început să plângă în hohote. Tatăl lui Radu, Constantin Dinu, care e primarul localității, se auzea repetând îndurerat: „Deschideţi porţile, mi-a venit băiatul acasă! Deschideţi porţile! Deschideţi Porţile!”.

„Doamne, ce soartă! Doamne, ce băiat!… Mereu se spun lucruri frumoase despre morţi, dar despre copilul ăsta care a crescut sub ochii noştri nu poţi să spui decât lucruri minunate. A fost un băiat tare bun, respectuos, săritor”, spuneau cu tristeţe vecinii.

Radu Dinu terminase Facultatea de Automatică din cadrul Universităţii Craiova, a terminat şi masterul, a fost bursier şi încă din primul an de studii universitare a fost angajat la o firmă de IT. Apropiații l-au descris pe Radu ca fiind un tânăr plin de viață, curajos, pasionat de sport și călătorii. Sportul era nelipsit din viața lui, mergea la sala de fitness aproape în fiecare zi și avea mare grijă de felul în care arăta. Îi plăcea, de asemenea, să meargă la alergat, cu bicicleta și să plece în drumeții. Avea un stil de viață activ și sănătos, era vegan și inspira și alți oameni să fie mai activi. Radu avea o mulțime de prieteni, era sociabil, îi plăcea să iasă în oraș și călătorea destul de des.

„A fost bursier, recrutat de o firmă de IT din Craiova încă din primul an de facultate, un băiat deosebit, altruist, cumsecade, cuminte, un bun sportiv. Avea toate calitățile posibile. Era în concediu cu colegii de serviciu, cu iubita

În prima zi de concediu a intrat în apă, nu foarte departe de mal, a venit un val, a strigat după ajutor, prietenii au încercat să sară după el, dar a fost în zadar. Avea o prietenă, urma să se căsătorească, păcat de tinereţea lui. Plânge toată lumea, plânge cerul. Părinţi respectuoşi, copil respectuos”, au spus cei care l-au cunoscut pe tânăr.

Citește și Noi detalii despre tânărul de 25 de ani dispărut în Grecia. Radu e fiul primarului din localitatea doljeană Amărăştii de Jos. „Era prima lui zi de vacanță”