Durere fără margini la înmormântarea lui Robert, românul de 20 de ani, mort într-un accident de muncă în Italia: ”Odihnă veșnică micuțule”

Comunitatea de români din Ferrara l-au condus pe ultimul drum pe Robert Cosmin Pricopi, tânărul de doar 20 de ani care a murit într-un tragic accident de muncă, ce a avut loc la depozitul de deșeuri Crispa din Jolanda di Savoia, din Italia.

03 iun. 2023, 23:33
Durere fără margini la înmormântarea lui Robert, românul de 20 de ani, mort într-un accident de muncă în Italia: ”Odihnă veșnică micuțule”
Durere fără margini la înmormântarea lui Robert, românul de 20 de ani, mort într-un accident de muncă în Italia: ”Odihnă veșnică micuțule”

Durere fără margini la înmormântarea lui Robert, românul de 20 de ani, mort într-un accident de muncă în Italia. La funeraliile lui Robert pe lângă prietenii și apropiații familiei, a fost prezent și tatăl său, singurul supraviețuitor al cumplitei tragedii.

Citește și A murit Nelu Bălan, românul care a deținut unul dintre cele mai exclusiviste restaurante din New York. Lista vedetelor care au trecut pragul localului este impresionantă

Durere fără margini la înmormântarea lui Robert, românul de 20 de ani, mort într-un accident de muncă în Italia

Deși are ambele picioare rupte și numeroase contuzii, bărbatul de 48 de ani a ținut neapărat să își conducă copilul pe ultimul drum, chiar și de pe targă.

Imaginile de la înmormântarea lui Robert sunt absolut sfâșietoare. Deși este imobilizat într-o targă, tatăl lui Robert nu s-a dezlipit o clipă de lângă sicriul băiatului său pe care l-a pierdut mult prea devreme și pe care l-a îngropat chiar de ziua copilului.

Pe data de 15 mai, Robert Cosmin Pricopi împreună cu tatăl său și Ionel Costin, un alt român de 50 de ani, au căzut de pe o platformă de ridicare în timp ce lucrau pe acoperișul unei hale. Impactul a fost devastator pentru cei trei români.

La scurt timp după incident, Robert a fost transportat cu elicopterul la Spitalul Maggiore din Bologna, unde a fost internat la secția de Terapie Intensivă însă din păcate în ciuda tuturor eforturilor medicilor de a-l salva, tânărul a fost declarat mort pe 17 mai,  în noaptea dintre marți spre miercuri.

Ionel Costin, celălalt conațional a fost transportat cu elicopterul la spitalul din Cesena, unde a murit după zece zile de la tragedie. Starea românului de 50 de ani a fost încă de la început deosebit de gravă, iar medicii italieni nu i-au dat nicio șansă.

Tatăl lui Robert a fost singurul supraviețuitor al tragicului accident, deși este încă internat la secția de ortopedie a spitalului din Cona, bărbatul de 48 de ani a vrut să participe la înmormântarea fiului său pentru a-și lua rămas-bun.

Vestea morții lui Robert a căzut ca un trăsnet peste toți cei care l-au cunoscut și apreciat. Pe rețelele de socializare românii din Ferrara au postat sute de mesaje de condoleanțe pentru familia îndoliată.

”Odihnă veșnică micuțule, mult, mult prea devreme. Dumnezeu să te ierte, copil frumos! Offf mult prea devreme! De ce Doamne îi iei la tine pe acești îngeri”, sunt o parte dintre mesajele postate de românii din Ferrara.

Citește și El este Dorel, românul care a fost condamnat după 20 de ani, fără să știe, pentru tentativă de omor. ” Nu doresc nimănui așa ceva”