Durere fără margini la înmormântarea surorii şi nepoatei criminalului din Bascov. Fetiţa şi-a implorat unchiul, cu ochii în lacrimi, să n-o omoare

Sora şi nepoata de cinci ani a criminalului de la Bascov sunt conduse sâmbătă pe ultimul drum. Fetiţa şi mama ei vor fi înmormântate în Piteşti de singurul supravieţuitor al familiei, soţul femeii şi tatăl copilei, care nu era acasă în momentul tragediei.

13 aug. 2022, 12:56
Durere fără margini la înmormântarea surorii şi nepoatei criminalului din Bascov. Fetiţa şi-a implorat unchiul, cu ochii în lacrimi, să n-o omoare

La slujba de înmormântare au venit apropiați ai familiei ucise, cât și sute de piteşteni. Cel care s-a ocupat de procedura de înmormântare este cumnatul criminalului din Bascov, cel care a şi găsit cele cinci victime şi care a scăpat de furia ucigaşului pentru că nu se afla acasă în momentul masacrului.

În acest timp bărbatul care şi-a măcelărit întreaga familie se află în arestu la penitenciarul din Mioveni, anchetatorii având sarcina să stabilească dacă acesta, cunoscut cu probleme psihice, a avut au nu discernământ în momentul comiterii crimelor sângeroase. Din primele indicii, bazate pe analiza jurnalului ţinut chiar de criminal, se pare că acesta şi-a plănuit odioasa faptă încă de acum 26 de ani, astfel că linia de apărare pe lipsa discernământului ar pica.

Deocamdată, această probă se află în posesia procurorului, dar nu a fost încă analizată. La una dintre aceste audieri, acest jurnal va fi desigilat, iar bărbatul va fi întrebat dacă îi aparține, dacă le recunoaște ca fiind înscrisurile lui.

Cumnatul criminalului, colonel în rezervă și medic la Spitalul Militar din Pitești, se întorcea acasă, marți după-amiază, și a făcut o descoperire îngrozitoare. Și-a găsit soția, asistentă la același spital, și fiica de doar cinci ani moarte în casă. Fuseseră înjunghiate până la ultima suflare de cumnatul lor. Șocat și îndurerat, a sunat imediat la poliție să anunțe ce s-a întâmplat.

Citeşte şi: Mama Alexandrei Măceşeanu, după amânarea sentinţei lui Gheorghe Dincă: „Probabil o să îi dea 30 de ani, dar pe noi nu ne încălzeşte cu nimic”

„Nu am cuvinte să descriu starea în care mă aflu în momentul de faţă. Nu am starea necesară, vă rog să mă înţelegeţi”, a mărturisit bărbatul, vineri, ănainte de înmormântare.

Reamintim că Viorel Stan, criminalul din Bascov în vârstă de 52 de ani, și-a ucis părinții, pe fratele lui, iar apoi pe sora și fetița acesteia de cinci ani. Doar tatăl copilei a scăpat, el nefiind acasă la acel moment.

După ce și-a omorât toată familia, criminalul ar fi încercat să se sinucidă. Anchetatorii ar fi găsit în locuința acestuia o foaie albă de hârtie pe care criminalul a scris ce avea de gând să facă, semn că totul a fost premeditat. Potrivit procurorului de caz, bărbatul era bolnav psihic și nu respecta tratamentul.

Ultimele informaţii de la înmormântarea celor două victime, de la minutul 17:20.

Citeşte şi: Şoferiţa care a omorât două fete în zona Andronache din Capitală, condamnată la închisoare. Câţi ani a primit pentru tragedia pe care a provocat-o