Durere mare în Bascov, unde o familie întreagă a fost ucisă. Trei dintre victime sunt conduse astăzi pe ultimul drum

Trei dintre victimele criminalului din Bascov sunt conduse astăzi pe ultimul drum la cimitirul din sat. Părinții și fratele acestuia vor fi înmormântate. De la cumnată și nepoată, rudele își vor lua rămas bun sâmbătă. Criminalul nu va fi scos din puscarie sa participe la inmormantare, azi incepe insa expertiza psihiatrica in cazul sau.

12 aug. 2022, 10:21
Durere mare în Bascov, unde o familie întreagă a fost ucisă. Trei dintre victime sunt conduse astăzi pe ultimul drum

Criminalul nu va fi scos din pușcărie ca să participe la înmormântare. De astăzi începe și expertiza psihiatrică în cazul său.

E durere mare în satul Bascov din județul Argeș, unde cinci persoane, printre care o fetiță de cinci ani, au fost ucise. Oamenilor din localitate încă nu le vină să creadă că Viorel Stan, presupusul criminal, a fost în stare de așa ceva.

Unul dintre vecinii familiei a ajuns la capela unde se află sicriele cu trupurile neînsuflețite ale părinților și fratelui criminalului și a transmis că nu s-a gândit niciun moment că s-ar putea întâmpla o asemenea tragedie.

„Toți am fost ca frații. Ne-a distrus și pe noi. Soția supraviețuitorului și fetița sunt la capelă la Militar. Nu mai știu nici să mai vorbesc. Nu l-am crezut în stare niciodată pe acest bărbat de așa ceva, nu a făcut până acum așa măgărie. Se mai certau uneori prin grădină, la muncă, dar în rest era muncitor”, a declarat bărbatul pentru RomâniaTv.

Cum și de ce și-a omorât familia criminalul din Bascov

Bărbatul din Bascov, acuzat că şi-a omorât familia, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Acesta le-a dezvăluit judecătorilor că seara luase jumătate dintr-o pastilă şi că nu era perfect conştient de ceea ce făcea. „Am avut discernământ diminuat, nu mi-am dat seama perfect, aveam tot felul de frici, am luat jumatate de pastila seara”, a declarat el, potrivit Antena 3.

Mai întâi l-a ucis pe tatăl lui, care ieșea de la baie, apoi pe mama lui în somn și pe fratele lui, care era taximetrist, tot în somn. A traversat curtea, s-a dus în casa de lângă și le-a ucis și pe sora lui și pe nepoata lui de cinci ani.

La percheziția făcută la casa criminalului, acolo unde locuiau și părinții și fratele acestuia, oamenii legii au găsit o foaie albă de hârtie pe care criminalul a scris ce avea de gând să facă.

„A fost găsită o hârtie, cu un scris care abia putea fi descifrat, neîngrijit. Nu prea e lizibil și coerent ce a scris, dar mesajul era clar, că îi va omorî pe totți din casă și apoi se va sinucide. Acum totul va fi analizat și se va stabili cu exactitate, în urma expertizei medico-legale, ce anume a declanșat furia suspectului”, au spus surse din anchetă.

Citește și Detalii înfiorătoare despre crima din Bascov care a șocat o țară întreagă. Care ar fi fost, de fapt, motivul pentru care criminalul și-a ucis întreaga familie

Potrivit procurorului de caz, bărbatul era bolnav psihic și nu respecta tratamentul. El a mai spus că, la audieri, bărbatul a spus cum a planificat crimele. „A declarat cursiv, coerent, cu lux de amănunte, cu toate explicațiile necesare. Nu au fost întrebări la care să nu fi avut răspuns”, a afirmat procurorul de caz.

Unul dintre vecinii criminalului a povestit că acesta era muncitor și chiar avea grijă uneori și de nepoata sa. Și-ar fi omorât familia pentru că nu se simțea suficient de apreciat, iar pe nepoată ar fi ucis-o fiindcă i-ar fi făcut cadou un lănțișor și ea nu îl purta.

Citește și Criminalul din Bascov a plănuit totul până la cel mai mic detaliu. Ce au găsit anchetatorii în rucsacul lui și la locul crimei