Durere mare la Sibiu după carambolul ucigaş cu cele trei maşini. O adolescentă de 15 ani a rămas orfană, familia din Spania a murit între fiare

Trei persoane și-au pierdut viața, duminică seara, într-un accident care a avut loc la Hula Bradului. Alte trei persoane au fost implicate, dintre care una a refuzat transportul la spital.

05 dec. 2022, 11:00

UPDATE: Reprezentanții Poliției Județene Sibiu au oferit luni, 5 decembrie, mai multe amănunte despre cum s-a produs acest incident, în care și-au pierdut viața trei spanioli, dar și faptul că s-a deschis în acest caz un dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală. Din familia din Spania a supraviețuit doar o copilă de 15 ani, care se află în stare gravă la spital.

Trei persoane au decedat şi alte trei sunt rănite în urma accidentului rutier care a avut loc duminică seară pe DN1, la Hula Bradului, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, Andreea Ştefan. Două dintre ele au murit pe loc, iar cea de-a treia, intubată și inconștientă, a murit în drum spre spital. Este vorba despre o tânără de 20 de ani, cetățean străin.

FOTO: Accident grav, cu trei morţi, pe DN1. Traficul, total blocat duminică seara. Imagini groaznice

„În urma accidentului au rezultat 6 victime. Echipajele SMURD au aplicat manevre de resuscitare pentru două persoane, un bărbat și o femeie, din nefericire în ciuda eforturilor salvatorilor, aceștia nu au răspuns manevrelor. O a treia victima, de sex feminin care a fost transportată inconștientă la UPU Sibiu a fost declarată decedată la UPU. Echipajul SAJ a transportat la spital alte două victime; una refuzând transportul la spital” a declarat Andreea Ștefan, putrtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

Polițiștii sibieni spun că, în prezent, se fac cercetări pentru stabilirea exactă a cauzelor în care s-a produs accidentul în care au murit trei persoane și alte două au fost rănite.

Și în județul vecin, Vâlcea, s-a produs un accident mortal o oră mai târziu după accidentul de pe DN1, de la Hula Bradului. Un copil de 16 ani a murit după ce mașina în care se afla s-a izbit puternic de un cap de pod și mai apoi de un stâlp de iluminat. În autoturism erau trei copii, doi – de 13 și 14 ani au supraviețuit. Încă nu se știe care dintre ei se afla la volan. Accidentul s-a produs pe DN64, în Băbeni.

Explozie puternică la Suceava, într-un bloc de locuinţe: „Sunt distrugeri si pagube materiale foarte mari”