Duşa, despre prăbuşirea elicopterului SMURD: Au intervenit 50 de militari, dintre care 30 de scafandri

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a declarat marți că a pus la dispoziția forțelor speciale de la Centrul de scafandri de la Constanța peste 50 de militari, dintre care 30 cu echipamente de scufundare, pentru a interveni în cazul elicopterului prăbușit în lacul Siutghiol.

16 dec. 2014, 11:54
Duşa, despre prăbuşirea elicopterului SMURD: Au intervenit 50 de militari, dintre care 30 de scafandri

„Am pus la dispoziția forțelor speciale de la Centrul de scafandri de la Constanța peste 50 de militari, dintre care 30 de scafandri cu echipamentul din dotare pentru căutarea cadavrelor și găsirea epavei”, a precizat Dușa, adăugând că a luat această măsură la solicitarea vicepremierului Gabriel Oprea.

Cât privește ancheta în acest caz, ministrul a spus: „Conform procedurilor și legii, cred că la Inspectoratul General de Aviație de la Interne s-a întocmit o comisie tehnică și ancheta este preluată de către procurorii Parchetului General, care vor face precizările necesare”.

Raed Arafat, despre ACCIDENTUL AVIATIC de pe lacul Siutghiol: S-a intervenit cât de repede s-a putut

Întrebat la cât timp s-a solicitat intervenția MApN în acest caz, Dușa a arătat că a dispus prin șeful Statului Major General intervenția în zonă.

„Cred că după 10-15 minute s-a făcut această solicitare”, a precizat ministrul Dușa.

Declarațiile ministrului Mircea Dușa au fost făcute după ședința comisiilor de specialitate ale Parlamentului pe tema bugetului pe 2015.