Raed Arafat, despre ACCIDENTUL AVIATIC de pe lacul Siutghiol: S-a intervenit cât de repede s-a putut

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat, a declarat marți, la Constanța, că în cazul catastrofei de luni după-amiază, de pe Lacul Siutghiol, în urma căreia și-au pierdut viața toți cei patru membri ai echipajului unui elicopter SMURD, s-ar fi acționat în parametri impuși de proceduri.

16 dec. 2014, 11:20
Raed Arafat, despre ACCIDENTUL AVIATIC de pe lacul Siutghiol: S-a intervenit cât de repede s-a putut

Raed Arafat a spus că Serviciul Național Unic de Urgență a recepționat primul apel prin 112 la ora 16,11 iar la 16,25 s-a intervenit în zonă. Ulterior, la ora 16,40, a fost găsit medicul Laura Vizireanu. Dr. Arafat a recunoscut că prima victimă recuperată din apă, medicul Laura Vizireanu, a fost găsită și adusă la țărm de doi pescari, dar a adăugat că pe timpul transportării cu barca victima a fost asistată și resuscitată permanent de un paramedic, scrie Agerpres.

Citeşte şi Elicopter prăbuşit în Mamaia. Cine erau SALVATORII SMURD care au murit pe lacul Siutghiol

S-a intervenit cât de repede s-a putut, însă, în continuare, se vor centraliza toate datele, se va face o analiză și se va stabili cum au fost îndeplinite responsabilitățile, în parte„, a afirmat Raed Arafat.

Citeşte şi Elicopterul SMURD s-a prăbuşit în Lacul Siutghiol la nouă minute după ce a anunţat decolarea

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a confirmat presei că elicopterul SMURD, prăbușit, nu era dotat pentru realizarea zborurilor de intervenție în zona maritimă.

Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, îl acuză pe secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, că a schimbat destinaţia misiunilor elicopterului, şi din această cauză s-a produs tragedia în urma căreia patru oameni şi-au pierdut viaţa.

În cursul zilei de marți se vor efectua necropsiile, după care trupurile neînsuflețite vor fi încredințate familiilor.

Toate cele patru persoane aflate în elicopterul SMURD care s-a prăbuşit, luni după-amiază, în lacul Siutghiol şi-au pierdut viaţa, ultima persoană recuperată de scafandri, la aproximativ 12 ore de la prăbuşirea aparatului de zbor, fiind asistenta medicală, care era însărcinată.

Citeşte şi Elicopter SMURD prăbuşit în lacul Siutghiol. Care sunt CAUZELE posibile ale tragediei aviatice VIDEO