Duşa: Vom conlucra cu toate grupurile parlamentare, mai puţin cu PDL

Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Mircea Duşa, a declarat, vineri, la Miercurea Ciuc, că Guvernul Ponta va colabora instituţional cu toate grupurile parlamentare, cu excepţia PDL, transmite corespondentul Mediafax.

RomaniaTV.net
11 mai 2012, 18:51
Duşa: Vom conlucra cu toate grupurile parlamentare, mai puţin cu PDL

„Vom colabora instituţional şi vom conlucra cu toate grupurile parlamentare, mai puţin cu PDL. Este normal, Parlamentul este, prin funcţia sa, o instituţie a dialogului şi negocierii şi trebuie să existe acest dialog. Sigur, nu a existat în ultima perioadă”, a afirmat Mircea Duşa.

Potrivit acestuia, fosta coaliţie PDL-UDMR „a distrus”, în ultimii doi ani, toate principiile parlamentare impuse prin autoritatea legii în ultimele două decenii.

„A fost doar principiul pumnului în gură şi din acest punct de vedere acuz UDMR că a fost părtaşă la acest principiu şi la distrugerea tuturor principiilor parlamentare, care cu greu au fost statuate în Parlament”, a afirmat Duşa.

Totodată, Duşa a declarat că, în opinia sa, colaborarea între prefectul numit de USL, preşedintele Consiliului Judeţean şi primarii UDMR trebuie să fie una instituţională, cu respectarea Constituţiei, indiferent de culoarea politică a acestora.

„Să ştiţi că, în conformitate cu Constituţia, nu există raporturi de subordonare între prefect şi preşedintele CJ, nici între prefect şi consiliile locale, ci relaţii de colaboare. Eu cred că, respectând prevederile Constituţiei şi legii privind Instituţia Prefectului, poate să existe o colaborare bună cu UDMR, majoritară în Harghita. S-a demonstrat acest lucru atunci când eram eu prefect în Harghita şi când am reuşit, cu excepţia zilei de 1 Decembrie 2001, să avem o colaborare bună şi lucrurile să fie într-o oarecare normalitate. Mai mult, dacă vă amintiţi şi ieşirile mai în afara decorului au fost mai puţine şi toată lumea a încercat să respecte legea, iar eu am vegheat să se respecte legea”, a adăugat Duşa.

Mircea Duşa a participat, vineri, la lansarea candidaţilor USL Harghita.