Dustin Hoffman, acuzat de hărţuire sexuală pe platourile de filmare. Regizorul Volker Schlondorff îl apără

Dustin Hoffman a fost apărat de regizorul filmului ”Moartea unui comis-voiajor/ Death of a Salesman”, Volker Schlöndorff, după ce o femeie l-a acuzat pe actor că a hărţuit-o sexual în anul 1985, pe platourile de filmare ale lungmetrajului. Cineastul susţine că artistul a fost doar ”glumeţ” şi că Anna Graham Hunter i-a interpretat greşit comportamentul, informează hollywoodreporter.com

RomaniaTV.net
04 nov. 2017, 13:17
Dustin Hoffman, acuzat de hărţuire sexuală pe platourile de filmare. Regizorul Volker Schlondorff îl apără

Dustin Hoffman, apărat de regizorul filmului ”Death of a Salesman”, după ce a fost acuzat de hărţuire sexuală pe platourile de filmare: A fost doar glumeţ.

Cineastul german Volker Schlöndorff, în vârstă de 78 de ani, cunoscut mai ales pentru filmul ”The Tin Drum” (1979), recompensat cu Palme d’Or, a spus că acuzaţia potrivit căreia Dustin Hoffman ar fi ”un prădător” este ”pur şi simplu exagerată”, potrivit news.ro.

”Întrebarea-standard la întâlnirile de luni dimineaţă era, într-adevăr: «Ai întreţinut relaţii sexuale satisfăcătoare în week-end?». Însă era o glumă la care râdea toată lumea”, a spus Volker Schlöndorff.

În legătură cu faptul că Hoffman primea masaje la tălpi de la femei aflate pe platourile de filmare, regizorul a spus că acest lucru era justificat, întrucât actorul se afla în picioare timp de 16 ore pe zi.”Toată lumea îi masa tălpile când şi când, pe platourile de filmare – nu era nimic dubios în legătură cu asta”, a mai spus regizorul.

Volker Schlöndorff a adăugat că nu l-a văzut niciodată pe Dustin Hoffman atingând-o pe Anna Graham Hunter. Însă, potrivit regizorului, chiar dacă acest lucru s-a întâmplat, nu ”a fost nimic imoral” în legătură cu acest gest.

”Tachina internele tinere şi emoţionate, în mare parte pentru a le face să se simtă incluse pe platourile de filmare, tratându-le drept egalele tuturor tehnicienilor”, a spus Volker Schlondorff, spunând că tachinările aveau rostul de a o face pe Hunter să se relaxeze în prezenţa celebrităţilor.

Regizorul a precizat că îşi aduce aminte şi de Anna Graham Hunter, care scria un jurnal despre experienţa ei pe platourile de filmare, sub forma unor scrisori pentru sora ei.

”(Anna Graham Hunter, n.r.) Avea siguranţă de sine şi o atitudine jucăuşă. Dacă Dustin ar fi ştiut că tachinările sale o deranjau, nu ar fi făcut-o”, a mai spus Volker Schlöndorff.

Dustin Hoffman a fost acuzat de Anna Graham Hunter că a hărţuit-o sexual în anul 1985, când ea avea vârsta de 17 ani şi lucra ca asistent de producţie intern pe platourile de filmare pentru ”Moartea unui comis-voiajor/ Death of a Salesman”, scrie news.ro.

Femeia susţine că Dustin Hoffman i-a cerut să îi facă un masaj la tălpi, în prima ei zi petrecută pe platoul de filmare. Ea a povestit că i-a făcut masajul actorului, deşi a încercat să îl refuze, şi a adăugat că Dustin Hoffman a flirtat cu ea şi cu alte femei, i-a atins fundul şi i-a vorbit despre relaţii sexuale.

Ea a povestit că într-o dimineaţă, când a intrat în cabina de probe a actorului pentru a îi lua comanda pentru micul dejun, acesta s-a uitat la ea rânjind şi i-a spus că vrea ”un ou fiert tare”, după care a făcut o referire la organele genitale feminine.

Contactat de The Hollywood Reporter, Dustin Hoffman a declarat că respectă femeile şi că îi pare rău că ar fi avut un comportament care i-ar fi produs disconfort Annei Graham Hunter, potrivit news.ro

”Le port un respect deosebit femeilor şi mă simt îngrozitor pentru faptul că aş fi făcut ceva ce ar fi pus-o într-o situaţie incomodă. Îmi pare rău. Acest lucru nu mă reprezintă”, a spus Dustin Hoffman.

Citeşte şi Un alt „greu” de la Hollywood, acuzat de hărţuire sexuală. Şase actriţe, inclusiv Olivia Munn au făcut deja dezvăluri

La doar o zi după ce actorul i-a cerut scuze Annei Graham Hunter, scenarista şi producătoarea Wendy Riss Gatsiounis a declarat că actorul i-a făcut avansuri în timpul unei întâlniri profesionale care a avut loc în 1991.

Wendy Riss Gatsiounis a spus pentru Variety că întâlnirea a fost stabilită iniţial cu Hoffman şi Murray Schisgal, scenaristul filmului ”Tootsie”, pentru a discuta o eventuală adaptare pentru ecran a piesei ei, ”A Darker Purpose”.

Femeia susţine că la începutul întâlnirii, Dustin Hoffman a întrebat-o atunci, când ea avea peste 20 de ani, dacă a întreţinut vreodată relaţii sexuale cu un bărbat în vârstă de peste 40 de ani. ”Nu voi uita niciodată – se dă în spate, îşi deschide braţele şi spune: «Ai avea un trup cu totul nou de explorat»”, a spus Riss Gatsounis. Murray Schisgal a spus, pentru Variety, că nu îşi aduce aminte nimic despre acea întâlnire sau despre vreun comportament sau vreo acţiune descrisă de Riss Gatsounis, informează news.ro.

Acuzaţiile la adresa lui Dustin Hoffman au apărut în contextul unui scandal sexual la Hollywood, în care au fost lansate acuzaţii la adresa mai multor personalităţi din industrie, începând cu producătorul Harvey Weinstein, regizorul James Toback, actorul Kevin Spacey şi cineastul Brett Ratner.

Dustin Hoffman, născut pe 8 august 1937, este un actor american care a devenit cunoscut în 1967, graţie rolului Benjamin Braddock, personajul principal pe care l-a interpretat în filmul ”Absolventul/ The Graduate”. Considerat unul dintre cei mai talentaţi actori ai generaţiei sale, Dustin Hoffman a jucat în principal roluri pentru marele ecran şi, sporadic, în teatru. Dustin Hoffman a primit şapte nominalizări la Oscar şi a câştigat de două ori acest trofeu – la categoria ”cel mai bun actor în rol principal” – graţie evoluţiilor sale din filmele ”Kramer contra Kramer” (1979) şi ””Rain Man” (1988).


loading...