E doliu în lumea medicinei din România. Un reputat doctor s-a stins din viață

Medicul Nicolae Georgescu, din Tulcea, s-a stins din viață, luni dimineață. Colegii regretă enorm această pierdere.

08 nov. 2021, 17:24
E doliu în lumea medicinei din România. Un reputat doctor s-a stins din viață

E doliu în lumea medicinei din România. ”Am aflat cu mare durere în suflet despre dispariţia, în această dimineaţă, a unui mare om, a unui suflet de aur, a unui prieten minunat! Doctorul Nicolae Georgescu a părăsit această lume, plecând definitiv dintre noi, spre o lume de lumină, de veşnicie, de pace!

Un OM deosebit, un profesionist în adevăratul sens al cuvântului, un medic al trupului şi al sufletului, doctorul Georgescu va rămâne veşnic în amintirea tulcenilor! Odihnă veşnică la dreapta Domnului!”, se arată într-un mesaj, potrivit presei locale.

E doliu în lumea medicinei din România. Un reputat doctor s-a stins din viață

În judeţul Tulcea, în 2014, exista un singur medic oncolog pentru mai mult de patru mii de bolnavi. Nicolae Georgescu se pensionase de curând şi a vrut să se retragă complet din sistem, dar după şapte zile de absenţă a decis că trebuie să se întoarcă, pentru a nu-şi lăsa pacienţii să moară.

Tot astăzi, o profesoară din Câmpulung a murit în prima zi de şcoală. Cauzele decesului vor fi stabilite în urma efectuării autopsiei, pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor fiind întocmit dosar penal.

Profesoara de 60 de ani, cadru didactic la un Centru Școlar din Câmpulung Muscel, a acuzat o stare de rău, în urma căreia a intrat în stare de inconștiență.

La fața locului s-a deplasat un echipaj medical, care a efectuat manevre de resuscitare, conform protocolului, însă din păcate fără rezultat, fiind constatat decesul.

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung efectuează cercetări, pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale care se impun. Cauzele decesului vor fi stabilite în urma efectuării autopsiei, pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor fiind întocmit dosar penal conform art. 192 din Codul Penal.

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a anunţat că, începând de luni, un procent de 67,79% din numărul total al unităţilor de învăţământ, de stat şi privat, au decizie de desfăşurare a cursurilor cu prezenţă fizică. Astfel, se află în această situaţie un număr de 4.847 de unităţi de învăţământ, cu un număr total de peste două milioane de elevi şi preşcolari.

Citește și: Un preot din Vaslui a murit după ce s-a infectat cu Covid-19: „Nu credea în covidul acesta, mereu se întreba ce e adevărat şi ce nu”