E doliu în lumea teatrului românesc. A murit actorul Boris Petroff, cunoscut pentru rolul Geppetto din Pinocchio

O altă stea din lumea teatrului s-a stins. Boris Petroff a murit, în urmă cu puțin timp. Acesta împlinise 82 de ani pe 4 noiembrie. Actorul și-a dedicat zeci de ani din viață teatrului pentru copii.

18 nov. 2021, 15:50
E doliu în lumea teatrului românesc. A murit actorul Boris Petroff, cunoscut pentru rolul Geppetto din Pinocchio

A murit actorul Boris Petroff. Un spirit ludic, mereu șugubăț și cu zâmbetul pe buze, plin de o vivacitate molipsitoare.

E doliu în lumea teatrului românesc. A murit actorul Boris Petroff, cunoscut pentru rolul Geppetto din Pinocchio

Debutul ca profesionist s-a făcut în 1964 la Teatrul de Stat din Oradea, actualul Teatrul „Regina Maria”. Din 1966 până în 1974 a activat la Teatrul Tineretului Piatra Neamț, iar din 1974 până la pensionare a jucat pe scenele Teatrului „Ion Creangă” din București, Teatrului Evreiesc de Stat și Teatrului Nottara. A jucat peste 165 de roluri în piese din dramaturgia românească și universală, bucurându-și publicul în peste 4000 de reprezentații.

A avut apariții în peste 20 de filme, având roluri secundare și episodice. De asemenea, a jucat în multe spectacole de teatru de televiziune, iar vocea lui ne-a bucurat în nenumărate spectacole de teatru radiofonic, a căror regie a și semnat-o uneori.

Și-a încheiat activitatea pe scena Teatrului „Tony Bulandra” din Târgoviște.

Dar rolul cu care s-a identificat și pe care l-a jucat timp de 35 de ani pe scena Teatrului „Ion Creangă” din București a fost Geppetto din „Pinocchio” de Carlo Collodi în regia lui Cornel Todea.

Breasla teatrală i-a recunoscut și răsplătit anii dedicați Teatrului. În anul 2004 Boris Petroff a primit premiul special UNITER pentru teatrul de Copii.

Citește și: Soţia florarului care i-a impresionat pe medicii spitalului suport covid din Târgu-Jiu a murit. Doliu în „Grădina cu Flori”
 

Ani de zile, Boris Petroff a fost președintele juriului Festivalului de Teatru pentru Elevi „Ferdinand I”.

O personalitate complexă, un actor cu 100 de fețe. În ultimii ani de viață se retrăsese la Moroieni (Dâmbovița).

Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească, transmite uniter.ro.

Citește și: Libanul, sub teroarea violenţelor. Premierul a declarat zi de doliu naţional, după ce şase oameni au fost ucişi de sniperi în revoltele de stradă de la Beirut