E oficial: CE întrerupe plăţile pentru POSDRU

Ministerul Afacerilor Europene a primit, luni seara, scrisoarea oficială a Comisiei Europene prin care este anunţată întreruperea termenului de plată pentru cererile aferente Programului Operaţional Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

RomaniaTV.net
21 feb. 2012, 10:49
E oficial: CE întrerupe plăţile pentru POSDRU

„Nu este o surpriză, ministrul Orban anunţase acest lucru, iar scrisoarea oficială a fost primită”, a spus Suciu.

Reprezentanţa Comisiei Europene în România a anunţat, vineri, că Directorul general al DG pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Afaceri Sociale din cadrul CE va emite o decizie de întrerupere a termenului de plată pentru cererile în curs din POSDRU.

DG EMPL menţionează că, în Raportul anual de control 2011, Autoritatea română de audit a identificat unele deficienţe majore ale sistemului de management şi control al Programului operaţional dezvoltarea resurselor umane. Aceste deficienţe se referă la procedurile de selecţie a proiectelor şi la cele de verificare de prim nivel.

Ce este POSDRU şi cum funcţionează

În conformitate cu prevederile Regulamentului pentru fondurile structurale, aceste deficienţe duc la o întrerupere a termenului pentru plata cererilor transmise de statul membru la Comisie pentru o perioadă maximă de 6 luni. Întreruperea termenului de plată nu afectează implementarea proiectelor, pentru care Autoritatea de management poate continua să facă plăţi.

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat, luni, că nu exclude să mai apară şi alte „accidente” de genul întreruperii de către Comisia Europeană a plăţilor pentru POSDRU.