E păcat MARE! Ce se întâmplă cu femeile care fură bărbaţii altora

Una dintre situațiile cele mai triste cu care ne putem confrunta în viață este sfârșitul unei căsnicii, iar durerea este cu atât mai mare dacă bărbatul înșală sau este "furat" de altă femeie. Acesta este și unul dintre cele mai mari păcate pe care o femeie le poate comite, iar atunci când intervine într-o căsnicie și îl ademenește pe bărbat, distrugându-i astfel familia, repercusiunile sunt serioase, dacă nu din punct de vedere pragmatic, cel puțin din punct de vedere sufletesc.

RomaniaTV.net
28 ian. 2017, 08:12

Femeia care fură bărbatul alteia comite un păcat imens, pentru care va fi foarte greu iertată. Biserica menține o poziție fermă în legătură cu acest păcat și ne spune exact care sunt pedepsele pentru curvie, unul dintre cele mai grave păcate pe care le poate comite o creștină nemăritată. Faptul că întreține relații intime înainte de căsătorie este deja un păcat, iar faptul că fură bărbatul alteia agravează cu atât mai mult situația.

Ce se întâmplă cu femeia care fură bărbatul alteia

Dacă fata care fură bărbatul alteia și se culcă cu el este o fecioară, ea comite păcatul desfrâului și trebuie să se pocăiască trei ani înainte de a fi împărtășită:

„Fecioarele care, fără învoirea tatălui, au urmat bărbaților desfrânează; dar împăcându-se cu părinții se pare că fapta capată vindecare. Însă nu se vor primi la împărtășire îndată, ci vor primi epitimie timp de trei ani.” (Canonul 38, Sf. Vasile cel Mare).

O femeie necăsătorită care se culcă cu un bărbat, fie el căsătorit sau nu, săvârșește același păcat al desfrâului sau curviei, care îi interzice să se mai împărtășească 7 sau 9 ani, în funcție de canon:

„Fugiţi de curvie, că tot păcatul pe care îl face omul afară de trup este, iar cel ce curveşte în trupul său păcătuieşte. Au nu ştiţi că trupul vostru este lăcaş al Duhului Sfânt care locuieşte în voi?” (Corinteni 6, 18-19)

O femeie căsătorită care fură bărbatul alteia săvârșește păcatul preacurviei, iar acesta se pedepsește prin interzicerea acesteia de a se împărtăși până când își ispășește păcatul:

„Muierea de-și va lăsa bărbatul ei și va lua altul…, să aibă pocanie (pocăinţă, n.r.) nouă ani, să facă în toate zilele 36 metanii; numai pâine să mănânce luni, miercuri și vineri. Bărbatul care a luat-o, același canon are.” PBG, 66.

Alteori, se spune că pedeapsa în acest caz este și mai mare, pentru a putea fi iertat păcatul:

„Preacurvarul va fi oprit de la împărtășire cincisprezece ani: patru ani va plânge la ușa bisericii, cinci ani va asculta, patru ani va îngenunchea și doi ani va sta cu credincioșii, apoi va primi sfânta împărtășanie după 15 ani.”  Sf.Vasile 58.

Dacă această femeie, care păcătuiește și fură bărbatul alteia, este la rândul ei căsătorită, amândoi păcătoșii sunt osândiți la moarte sufletească și ajung în Iad dacă nu se pocăiesc, pentru că preacurvarii nu sunt acceptați în împărăția lui Dumnezeu: „Nu vă înșelați singuri: nici curarii, nici închinătorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahii, nici sodomiții, împărăția lui Dumnezeu nu o vor vedea.”(I Cor. 5, 9-10; Gal 5,21; Ev. 12,14).

În schimb, dacă o femeie care a furat bărbatul alteia sau a comis adulter se pocăiește, părintele nu poate spune restului lumii păcatul ei:

„Părinții au oprit de a face cunoscută în public femeia care a preacurvit și care s-a spovedit din evlavie, de teamă de a nu fi expusă primejdiei. Însă ei au poruncit că ea trebuie să fie oprită de la împărtășire până ce își va împlini vremea pocăinței.” – Sf. Vasiie 34.

Ce se întâmplă cu bărbatul însurat care se lasă ispitit

Căsătoria nu este doar o bucurie imensă, ci și o mare responsabilitate. Pentru că trăim într-o lume plină de tentații, mai ales în mediul virtual, fidelitatea nu mai este ce a fost cândva. Astfel, există multe căsnicii care sunt distruse de adulter. Păcatul principal este al femeii care fură bărbatul alteia, dar nu poate fi scutit de responsabilitate nici bărbatul, care se lasă ademenit și înșală. Totuși, Biblia nu specifică o pedeapsă anume pentru acest bărbat, dacă el a păcătuit cu o femeie nemăritată:

„Dacă un bărbat căsătorit nu se mulțumește cu soția sa și ar cădea în preacurvie, el va fi canonisit mai aspru după gravitatea păcatului său. Însă nu avem un canon, care să-l osândească ca preacurvar, dacă el a păcătuit cu o femeie nemăritată. Dar pentru femeie se spune: Preacurva spurcându-se nu se va mai întoarce la bărbatul ei (Ier. 3, 1), căci dacă o va primi el este lipsit de minte și nelegiuit (Pildele 18, 22). Dimpotrivă, despre bărbatul care a preacurvit nu se spune ca el să fie lepădat de femeia sa, ci ea îl va ține și după ce a preacurvit. Soțul trebuie să alunge pe soția sa preacurvă, însă acestei orânduieli cu greu i se va găsi explicație, însă așa este obiceiul până acum.” – Sf. Vasile 21.

Sfântul Ioan spune că bărbatul care este ispitit de altă femeie trebuie să spună: „Trupul nu este al meu, ci al femeii mele”. Astfel, se va ține departe de păcat și va fi un bun creștin.

Astfel, o femeie care fură bărbatul alteia fie comite păcatul desfrâului, fie al preacurviei, iar ambele sunt foarte grave și necesită mulți ani de pocăință!

Sursă: crestinortodox.ro


loading...
Partenerii noștri