E război! Raed Arafat se opune categoric planului lui Alexandru Rafila de a-l lăsa fără SMURD: „Nu văd niciun motiv să stricăm ce s-a dovedit a fi foarte eficient”

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul MAI, a declarat că nu e de acord cu planul lui Alexandru Rafila de a integra SMURD în Ministerul Sănătății.

07 apr. 2022, 14:06
E război! Raed Arafat se opune categoric planului lui Alexandru Rafila de a-l lăsa fără SMURD: „Nu văd niciun motiv să stricăm ce s-a dovedit a fi foarte eficient”

Acest demers nu ar face decât „să slăbească sistemul și să strice ce s-a construit”, a spus ferm Raed Arafat, imediat după declarațiile făcute de ministrul Sănătății.

„Integrarea în MS a SMURD sau ruperea modului de lucru al sistemului de urgenţă care există la momentul actual, care este un mod integrat cu DSU şi care şi-a dovedit eficienţa – cel puţin pe durata pandemiei s-a văzut foarte clar eficienţa unei coordonări unitare – şi întoarcerea în timp la un model în care fiecare era într-un alt loc nu face decât să slăbească sistemul şi să strice ce s-a construit. Mergem mai departe pe un model integrat. Cu MS se colaborează, dar coordonarea este într-un singur singur loc. La o intervenţie nu merge numai Ambulanţa, medicul, merg şi pompierii, şi SMURD-ul, elicopterul”, a declarat dr. Raed Arafat, care s-a aflat joi la Braşov, cu prilejul inaugurării noii clădiri a UPU-SMURD.

Citește și Alexandru Rafila vrea să-l lase pe Raed Arafat fără SMURD şi UPU-urile spitalelor

Arafat a explicat că nu vede niciun motiv pentru această schimbare. „Acest sistem, de când l-am dezvoltat, din 2007, l-am dezvoltat să mergem împreună. (…) Nu văd acum niciun motiv să rup acum, unele la Interne, altele la Sănătate, şi să stricăm ceea ce s-a dovedit foarte eficient”, a spus şeful DSU.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că serviciile medicale de urgenţă, care au fost organizate de Raed Arafat la nivelul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, trebuie integrate la nivelul Ministerului Sănătăţii, iar acest lucru „trebuie să fie o politică de sănătate a statului român”.

Citește și Victor Ciutacu șterge pe jos cu Raed Arafat, după ce Rafila a spus că vrea să-l lase fără SMURD: „E un plan legitim. Arafat a devenit dăunător și toxic în ultimii ani”