Ea este femeia care are cel mai lung gât din lume. Tânăra are aproape 2 metri înălţime şi parcă e scoasă din vitrine – FOTO

Lyudmila Titchenkova are 25 de ani și este cu totul şi cu totul specială. Tânăra care s-a născut orașul Nikolaev, Ucraina, este posesoarea unui trup care măsoară 1,96 metri înălțime, dar gâtul său lung este cel care atrage toate privirile.

13 aug. 2021, 15:33

Ea este femeia carea are cel mai lung gât din lume. După ce fata a împlinit 10 ani, părinții i au observat că trupul fiicei lor a început să se dezvolte foarte rapid. Era mai înaltă și avea brațele mai lungi decât ceilalți copii de vârsta ei, dar aceștia erau mai îngrijorați de lungimea gâtului și curbura anormală a coloanei vertebrale.

Ea este femeia care are cel mai lung gât din lume. Tânăra are aproape 2 metri înălţime şi parcă e scoasă din vitrine

În momentul în care tânăra a ajuns în punctul în care nu mai voia să iasă din casă din cauza aspectului ei, părinții au dus-o la spital. Medicii au descoperit că Lyudmila suferă de sindromul Marfan, o afecțiune genetică rară a țesutului conjunctiv care poate afecta multe părți ale corpului.

În cazul Lyudmilei, tulburarea a afectat țesutul conjunctiv din coloana vertebrală, determinând curbarea acesteia la un unghi de treizeci de grade. Acesta pare a fi un simptom destul de obișnuit al bolii, care afectează de obicei brațele, picioarele și degetele. După ce a suferit o intervenție chirurgicală corectivă și tratament pentru a-și îndrepta coloana vertebrală, tânăra poate trăi acum în mod normal și spune că vrea să nu își lase viitorul afectat de tulburarea ei.

Acum, la ani distanță, frumusețea Lyudmilei atrage complimente venite de pe tot globul. Fotografiile cu ea circulă pe internet, iar utilizatorii o laudă pentru felul în care arată.

Lyudmila Titchenkova are o soră aproape la fel de înaltă și acest lucru le-a făcut pe cele două să aibă o relație și mai strânsă. Acum, părinții tinerelor sunt optimiști și spun că este un avantaj faptul că au fiice atât de înalte.

Sindromul Marfan este o boală genetică determinată de mutații ale genei FBN1 ce afectează țesutului conjunctiv și care se transmite după tipul autozomal dominant.

Ca aspect exterior, persoanele care suferă de această afecțiune sunt neobișnuit de înalți, au membre și degete lungi. Cele mai grave complicații provocate de Sindromul Marfan sunt defecte la nivelul sistemului cardio-vascular (valvele inimii și aortă).

Citeşte şi: O tânără, model de videochat, este printre 2% cei mai inteligenți oameni din lume. „Făceam parte dintr-un grup de tocilari și arătam băiețoasă”


loading...