Ea este fosta consilieră a lui Liviu Dragnea care își acuză fosta menajeră că i-a furat bijuterii în valoare de 350.000 de euro: „Este o mafie!”

Cristina Teodora Preda, fosta consilieră a lui Liviu Dragnea, spune că fosta menajera i-ar fi furat aproximativ 20-30 de bijuterii pe care le-a vândut la o casă de amanet pentru o sumă cu mult mai mică decât valoarea reală a bijuteriilor. Totul a avut loc anul trecut, atunci când fosta menajeră i-ar fi furat toate bunurile, în valoare de 350.000 de euro. Deși a depus plângere la Poliție, nici acum nu a reușit să își recupereze bunurile.

17 ian. 2023, 17:13

Cristina Preda, fosta consilieră a lui Liviu Dragnea susține că a fost jefuită de menajera sa, în toamna anului trecut, iar femeia i-ar fi luat bijuterii din locuința sa, din orașul Voluntari, în valoare de 350.000 de euro, iar ulterior ar fi dus o parte din ele la o casă de amanet din Capitală.

Citiți și: Consiliera lui Liviu Dragnea, jefuită de fosta menajeră! Femeia spune că i s-au furat bijuterii de peste 300.000 de euro 

Cristina Preda spune că valoarea totală a bijuteriilor se ridică la 350.000 de euro

Citiți: Consiliera lui Liviu Dragnea, jefuită de fosta menajeră! Femeia spune că i s-au furat bijuterii de peste 300.000 de euro

„După ce a aflat locul în care bijuteriile au fost lăsate de către fosta menajeră, Cristina Preda s-a prezentat la ușa casei de amanet alături de polițiști. Proprietarul, Sorin Vlădan, declara că nu își mai amintește unde a înstrăinat bunurile, în condițiile în care ultima “tranșă” de bijuterii i-a fost amanetată de menajeră în data de 25 noiembrie 2022. Totodată, angajații refuză însă să-i înapoieze bunurile, în condițiile în care știu că acestea au fost furate, conform cancan.ro

Cristina Preda a lansat acuzații dure la adresa mai multe persoane din Capitală, despre care spune că fac parte din „spuma Bucureștiului”.

„Mi s-au furat mai multe bijuterii de valoare, printre care și o brățară din 1930 din diamante, smaralde de Columbia și platină pe care le-a dus la o casă de amanet a cărei proprietar este Sorin Vlădan. Acesta știa de la bun început că bunurile mele sunt furate. Am făcut toate demersurile legale la Poliție. Nu este doar o singură persoană implicată în această situație. Sunt mai multe. Să dau nume nu pot pentru că obstrucționez ancheta. Dar sunt oameni din spuma Bucureștiului”, a declarat Cristina Preda.

Cristina Preda: „Sorin Vlădan m-a șantajat atât pe mine, cât și pe soțul meu!”

Deși a depus plângere la Poliție și și-a angajat avocat și așteaptă ca persoanele implicate în acest caz să fie chemate la Poliție, Cristina Preda susține că a fost șantajată și prejudiciată de Sorin Vlădan, proprietarul casei de amanet. Cei care îi țin bijuteriile i-ar fi cerut o sumă de bani deloc de neglijat pentru a reintra în posesia unei brățări.

„Sorin Vlădan m-a șantajat atât pe mine, cât și pe soțul meu. Inițial, pe mine și pe soț cu 30.000 de euro pentru a-mi recupera brățara ART DECO. Am certificatul emis de Liviu Matei, chiar la cerința lui Sorin Vlădan. Ulterior, l-a șantajat pe un bun prieten cu suma de 15.000 de euro, scoțând trei pietre din această brățară. Ulterior, după ce primea banii, ar fi urmat să intru în posesia pietrelor. Una dintre pietre are valoarea de 21.590 de euro. Am dat declarații, Poliția știe despre aceste lucruri, nu aveam cum să le ascund, sunt probe la dosar. Nu se poate spune valoarea brățării. Fiind din 1930 poate ajunge pornind la o licitație de la 85.000 de euro și să se oprească nu știu, la 200-300 de mii. Ceva de acest gen, nu se poate estima o valoare concretă”, a declarat fosta consilieră a lui Liviu Dragnea.

Cristina Preda lansează acuzații dure: „Este o mafie a bijuteriilor”

Acuzațiile Cristinei Preda nu se opresc aici și spune că Liviu Matei, cel care i-a evaluat brățara, care, în fața anchetatorilor, s-ar fi contrazis în declarații.

“Sunt bunurile mele și tot eu să dau banii pe ele unei persoane care, pur și simplu, m-a prejudiciat. Știa că bijuteriile sunt furate, acest lucru este foarte important. Am și niște semne de întrebare la Liviu Matei. Potrivit certificatului, mi-a valorificat brățara la 58.000 de euro, fără smaraldele de Columbia. El, ulterior, se pare că și-a schimbat opinia, cum că brățara pornește de la 30.000 de euro. Păi, cum? Tu-mi dai un document și declari altceva? Sunt persoane care se cunosc între ele, care se văd și care cumpără aceste bijuterii și pe care le valorifică. Este o mafie a bijuteriilor”, a mai spus femeia.

Mai mult decât atât, Cristina Preda este extrem de revoltată deoarece oamenii legii nu au ajutat-o să își recupereze bijuterii și acuză Poliția că nu este deloc străină de această situație.

“În momentul în care brățara mi-a fost adusă, eu am predat-o Poliției, care a făcut un proces verbal de constatare, inclusiv cei de la criminalistică. S-a constatat lipsa celor trei pietre, faptul că era dezmembrată, că era ruptă. Poliția știe toate aceste lucruri pentru că eram cu dânșii când mi s-au cerut aceste sume de bani.

Știu că nu sunt singurul caz al Poliției, dar în această situație cu cât trece timpul, cu atât este în defavoarea noastră. Tot eu sunt șantajată pentru bunurile mele. Adică să dau 30.000 de euro ca să mi se dea doar brățara și un set de cercei ținând cont că valoarea bunurile mele este de 350.000 de euro, iar proprietarul casei de amanet mi-a valorificat aceste bunuri în jur de maxim 12.000 de euro”, a mai precizat Cristina Preda.

Citiți și: Anamaria Prodan a luat foc după ce Poliţia a decis că Reghecampf nu i-a furat banii, ceasurile și bijuteriile. „La vremea potrivită, va înapoia jumătate!”