Ea este românca ucisă de rechin în Egipt. Roxana Donisan era în vacanţă

Românca ucisă de rechin într-o stațiune din Egipt era din Suceava. Este vorba despre Roxana Donisan, funcționară la Direcția de Finanțe. Femeia își cumpărase două sejururi în Egipt, pentru o vacanță mai lungă.

04 iul. 2022, 12:28

Roxana Donisan este românca ucisă de rechin în Egipt, potrivit Monitorul de Suceava. Roxana Donisan avea 40 de ani şi lucra la Administratia Județeana a Finantelor Publice Suceava.

Femeii îi plăcea să călătorească şi practice sporturi nautice. Pe contul ei de Facebook a postat multe fotografii din vacanţă în care apare în timp ce practica snorkeling.

Cadavrul româncei Roxana Donisan a fost descoperit într-un recif de corali la două zile de la raportarea dispariţiei ei. Era desfigurată.

„Rămăşiţele ei au fost puse într-un sac. Erau şase poliţişti acolo, nu ne-au lăsat să filmăm”, a povestit un martor, citat de The Sun.

Citeşte şi: Prima fotografie a femeii ucise de un rechin într-o cunoscută staţiune din Egipt

Ministerul de Extrene de la Bucureşti a anunţat duminică faptul că Ambasada României la Cairo a fost notificată telefonic, la data de 3 iulie a.c., de către agentul unei companii de turism cu privire la decesul unei românce aflate în vacanță în stațiunea Hurghada, Egipt.

„În acest context, reprezentanții ambasadei au întreprins demersuri, în regim de urgență, pe lângă autoritățile competente egiptene în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la circumstanțele producerii decesului. Potrivit informațiilor transmise de autoritățile competente egiptene, în urma investigațiilor realizate, a reieșit că decesul cetățeanului român s-a produs în urma unui atac al unui rechin. Reprezentanții Ambasadei României la Cairo au întreprins demersurile necesare pe lângă autoritățile române competente pentru identificarea, de urgență, a familiei din România a persoanei decedate, fiind transmise condoleanțe pentru pierderea suferită și oferite informațiile necesare cu privire la repatrierea trupului neînsuflețit pentru a fi înmormântat în România”, se arată în comunicat.

MAE a mai precizat că ambasada de la Cairo nu a primit deocamdată alte solicitări de asistență consulară din partea niciunui cetățean român cu privire la acest incident, arătând că dialogul cu autoritățile egiptene și cu companiile de turism implicate continuă și că „ambasada este pregătită să acorde asistență consulară, conform competențelor legale”.

„De asemenea, având în vedere că acest incident este al doilea de acest gen în ultimele două zile care implică atacuri de rechin, MAE recomandă cetățenilor români care se află în Egipt sau urmează să călătorească în această țară în scop turistic să urmeze sfaturile și recomandările autorităților locale în ceea ce privește zonele sigure de recreere și înot în mare”.

Citeşte şi: Detalii şocante în cazul femeilor ucise de rechini în Egipt. Martorii fac acuzaţii grave: „Salvamarii au confundat rechinii cu delfinii. Au şters filmările din telefoanele oamenilor”

Roxana Donisan este a doua turistă ucisă de rechin în staţiunea Hurghanda, Egipt. Prima victimă a fost o austriacă în vârstă de 68 de ani, iar atacurile au avut loc la doar 600 de metri distanță unul de altul. Prima victimă a fost sfâșiată sub privirile îngrozite a sute de oameni.

Potrivit presei străine, românca era dată dispărută de două zile, iar trupul ei a fost găsit la câteva ore după moartea autriecei.