EBA anunţă în PE că susţine proiectul lui Ponta privind regionalizarea României

Elena Băsescu a anunţat, în Parlamentul European, că actuala majoritate parlamentară va reorganiza ţara administrativ-teritorial, transmite România TV. Fiica cea mică a preşedintelui Europarlamentarul PDL, a susținut în plenul de la Strasbourg un discurs în care a anunțat sprinjinul opoziției pentru proiectul USL.

RomaniaTV.net
16 ian. 2013, 09:42
EBA anunţă în PE că susţine proiectul lui Ponta privind regionalizarea României

„În acest an, în România, conform promisiunilor USL, coaliţia de stânga aflată la guvernare, va începe procesul de reorganizare administrativă a teritoriului naţional, pe regiuni de dezvoltare.

Această reformă extrem de necesară a fost propusă şi de guvernele de dreapta, însă nu s-a putut realiza din lipsa unei majorităţi parlamentare solide. USL are acum majoritatea necesară pentru ca acest proiect să fie adoptat şi din promisiune să devină realitate! Şi noi, politicienii din opoziţie, susţinem acest proiect.

Obiectivele reorganizării trebuie să fie: mărirea capacităţii de absorbţie a fondurilor europene, mărirea autonomiei locale şi reducerea aparatului birocratic. Avem, în prezent, o birocraţie extrem de ridicată, care trebuie simplificată! Statul trebuie să fie „suplu”, eficient, să lucreze în folosul cetăţenilor săi şi să nu fie o povară pentru cei care plătesc taxe şi impozite.

Noua organizare administrativă a ţării trebuie să corespundă obiectivelor de dezvoltare economică şi socială a României şi să ţină cont de regiunile de dezvoltare, aşa cum au fost ele convenite cu Comisia Europeană”, a declarat Elena Băsescu.

Victor Ponta a anunţat, la începutul acestei luni, că pregăteşte o nouă organizare administrativă a ţării care va avea la bază opt regiuni. Potrivit premierului, o parte din atribuţiile consiliilor judeţene vor fi transferate către regiuni, iar şeful noilor structuri vor fi aleşi de către consilierii judeţeni şi primari.