EBA nu mai vrea la europarlamentare? Tomac: N-am discutat cu Elena Băsescu despre o candidatură la PE

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), Eugen Tomac, a declarat, miercuri, că nu a avut nicio discuţie cu Elena Băsescu despre o eventuală candidatură a acesteia din partea partidului la Parlamentul European (PE), transmite Mediafax. Totuşi, el a arătat că fiica preşedintelui este un europarlamentar bun şi că "orice om politic bine pregătit este bine venit în PMP".

RomaniaTV.net
29 ian. 2014, 19:39
EBA nu mai vrea la europarlamentare? Tomac: N-am discutat cu Elena Băsescu despre o candidatură la PE

Întrebat dacă a avut discuţii cu Elena Băsescu, având în vedere că în presă s-a vehiculat că aceasta ar putea candida la europarlamentare pe o listă a PMP, Tomac a spus: „Nu, nu am avut nicio discuţie cu doamna Băsescu. Tot ce pot să vă spun este că în statutul nostru punctul 9 prevede foarte clar că candidaţii pentru alegerile europarlamentare vor fi validaţi de membrii partidului în urma unor alegeri preliminare interne. Deci lista va rămâne deschisă pentru toţi cei care vor să se alăture proiectului nostru. Nu am discutat acest aspect”.

El a arătat că nu poate nici confirma, nici infirma atâta timp cât nu a discutat şi a precizat că în PMP se pot regăsi toţi cei care împărtăşesc valorile partidului.

„Atâta timp cât nu am discutat ceva, nu putem nici infirma nici confirma. Cred că în PMP se pot regăsi toţi cei care împărtăşesc valorile pe care le promovăm şi acest lucru nu implică că cineva poate sau nu să fie alături sau participa la această competiţie internă din partid”, a adăugat Tomac.

El a mai fost întrebat dacă Elena Băsescu corespunde portretului robot al unui candidat PMP la europarlamentare, Tomac arătând că fiica preşedintelui este un europarlamentar bun.

„Am şi publicat criteriile. Doamna Băsescu este un europarlamentar bun. Deci din punctul ăsta de vedere nu cred că discuţia se pune în aceste… dacă e potrivit sau nu e potrivit. Orice om politic bine pregătit este bine venit în Partidul Mişcarea Populară dacă împărtăşeşte valorile pe care noi le promovăm”, a mai spus Eugen Tomac.

La rândul său, Teodor Baconschi, membru al PMP a arătat care sunt criteriile ce trebuie respectate de cei care vin în PMP.

„Trebuie oameni de dreapta, oameni integri prin asta înţelegem oameni fără nicio problemă penală DNA, ANI şi aşa mai departe şi profesionişti confirmaţi. În măsura în care aceste trei criterii mari sunt respectate oricine este bine venit în rândurile noastre”, a adăugat Baconschi, care a precizat că el doreşte să candideze la europarlamentare.

VEZI SI:

PMP, înscris în Registrul partidelor. Tomac: 29 ianuarie 2014 rămâne în istorie data de naştere a PMP