EBA se opune unei noi anchete privind închisorile CIA din România

Parlamentul European a cerut României să deschidă noi anchete privind existenţa unor închisori CIA în ţara noastră, printr-o rezoluţie pe care europarlamentarii au votat-o largă majoritate.

RomaniaTV.net
12 sept. 2012, 10:05
EBA se opune unei noi anchete privind închisorile CIA din România

Rezoluţia a fost votată de majoritatea zdrobitoare a deputaţilor comunitari, în ciuda unei intervenţii a europarlamentarului Elena Băsescu.

În calitate de raportor din umbră al Partidului Popular European, fiica preşedintelui României a susţinut că nu se justifică o nouă investigaţie.

„Era important să se precizeze că unele informatii prezentate în presă nu au fost confirmate de anchetă sau de autorităţi. De aceea am susţinut că eventualitatea solicitării de noi anchete trebuie să se bazeze pe elemente solide. Consider că trebuie să se facă lumină privind eventuala implicare a statelor uniunii în transferul sau deţinerea ilegală de prizonieri de către CIA, dar prezumţia de nevinovăţie trebuie respectată. Scopul procesului rămâne aflarea adevărului şi nu găsirea unor vinovaţi cu orice preţ. Vă mulţumesc”, a spus Elena Băsescu în plenul Parlamentului European.


loading...