Ecaterina Andronescu: Clasa pregătitoare trebuie reorganizată

Vicepreşedintele PSD Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educaţiei, consideră că trebuie făcută o analiză clară a clasei pregătitoare. Ea a declarat sâmbătă, la o întâlnire cu profesorii din Satu Mare, că nu i-a plăcut modul în care a fost organizată clasa pregătitoare, acest demers bulversând, în opinia sa, viaţa a 230.000 de copii şi a părinţilor acestora.

RomaniaTV.net
12 mai 2012, 14:39
Ecaterina Andronescu: Clasa pregătitoare trebuie reorganizată

„Nu mi-a plăcut modul în care a fost gândită clasa pregătitoare, a bulversat atât de multă lume şi lumea din şcoală şi părinţii din afara şcolii. (…) O pondere importantă a acestei ţări a fost bulversată de această organizare defectuoasă după părerea mea. Era atât de simplu ca această grupă pregătitoare existentă în grădiniţe şi care cuprindea 97% din copiii acestei vârste, să fie decretată ca intrând în învăţământul obligatoriu, rămânea acolo în grădiniţe, avea şi cadre didactice pregătite, avea şi grupuri sanitare, şi mobilier adecvat”, a spus fostul ministru, potrivit Agerpres.

Andronescu a precizat, de asemenea, că părintele trebuie să aibă dreptul ‘de a-şi alege şcoala pentru copilul lui’.

„Cred că în acest moment ministrul Educaţiei trebuie să facă o analiză foarte exactă a lucrurilor care s-au întâmplat cu această clasă pregătitoare în aşa fel încât anul viitor să putem trata, să avem o altă organizare. Trebuie să rămână dreptul părintelui de a-şi alege şcoala pentru copilul lui”, a adăugat Andronescu.

Vicepreşedintele PSD a mai precizat că în mod normal clasa a IX-a trebuie redată învăţământului liceal, fiind şi foarte multe discuţii legate de organizarea examenului de bacalaureat.

Ecaterina Andronescu a avut sâmbătă o întâlnire de peste două ore cu profesorii din Satu Mare. Fostul ministru al Educaţiei a pus la dispoziţia profesorilor adresa sa de email, aşteptând propuneri scrise pentru rezolvarea problemelor din acest domeniu.