Ecaterina Andronescu, despre renunţarea la mandatul în PE: Rămân unde sunt mai utilă

Ecaterina Andronescu a declarat, joi, că va renunţa la mandatul de europarlamentar, spunând că este mai utilă dacă rămâne alături de partid şi în Legislativul de la Bucureşti.

RomaniaTV.net
29 mai 2014, 13:58
Ecaterina Andronescu, despre renunţarea la mandatul în PE: Rămân unde sunt mai utilă

Eu cred că trebuie să fac ceea ce pot mai bine şi acolo unde sunt mai utilă să optez. Nu este vorba de interesul personal, că, dacă aş pune pe primul plan interesul personal, probabil că ar fi potrivit să merg în PE, dar cred că aici avem de făcut o lege a învăţământului, este un lucru foarte important şi cred că avem expertiza necesară să facem acest lucru. Pe de altă parte, intră în locul meu un tânăr şi asta mă încântă şi, ca urmare, am luat o decizie care nu este nepotrivită. Pun în balanţă ce pot să fac mai bine şi unde sunt mai utilă”, a declarat Ecaterina Andronescu, potrivit Agerpres.

Ea a spus că nu ştia cum va decurge campania electorală atunci când a acceptat propunerea de a candida.

„Când am acceptat propunerea să fiu pe listă, nu ştiam foarte exact ce vom face în această campanie şi dacă vom putea duce până la îndeplinire proiectul cu legea învăţământului. Eu cred că aceste lucruri s-au adăugat acum şi sunt obligată să ţin seama de ele”, a explicat Andronescu.

Ecaterina Andronescu, RETRASĂ de pe lista europarlamentarilor PSD. Ponta: Mai sunt de dus bătălii mari în ţară

Senatorul PSD a spus că tânărul care îi va lua locul poate să crească.

Eu cred că şi un tânăr poate să crească şi peste un mandat să fie un om care să aibă expertiză foarte importantă pentru ţară. Oricum, şi de aici, lucrurile pe care le-am spus în campanie nu le retractez. Cred că avem obligaţia din orice poziţie am fi să promovăm valorile pe care le are România. România are despre ce să vorbească Europei şi cred că lucrurile acestea trebuie să le facă orice persoană sau personalitate care deţine o funcţie publică. Este una dintre obligaţiile majore de care trebuie să ne achităm„, a adăugat Ecaterina Andronescu.

Alianţa PSD-UNPR-PC a câştigat 16 mandate de europarlamentar la alegerile din 25 mai, potrivit Biroului Electoral Central. Întrucât senatorul Ecaterina Andronescu a decis să renunţe la postul de la Bruxelles, locul ei va fi luat de ocupantul poziţiei 17 pe lista alianţei. Acesta este Victor Negrescu, în vârstă de 29 de ani, din Bucureşti, politolog şi cadru universitar.

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat joi că Ecaterina Andronescu nu îşi va prelua mandatul de europarlamentar, pe care l-a câştigat la alegerile din 25 mai, întrucât PSD nu se poate dispensa de ea având în vedere perioada rămasă până la scrutinul prezidenţial.