Ecaterina Andronescu, în LACRIMI la o emisiune: Să vină să mă împuşte în piaţa publică! VIDEO

Ecaterina Andronescu a izbucnit în lacrimi, în direct, după ce procurorii DNA au cerut redeschiderea dosarului în care ea şi fostul ministru Alexandru Athanasiu sunt suspecţi. Dosarul vizează infracţiuni de abuz în serviciu şi achiziţii publice făcute în timpul mandatelor de ministru al Educaţiei.

28 aug. 2015, 07:58
Ecaterina Andronescu, în LACRIMI la o emisiune: Să vină să mă împuşte în piaţa publică! VIDEO

„Toată viața mea am muncit corect și cinstit ca să las ceva în urmă. (…) Mi se pare că să trec printr-o asemenea situație este îngrozitor de greu. O să trec pentru că nu-mi este teamă pentru că niciodată nici n-am luat, nici n-am condiționat, nici n-am pretins de la nimeni nimic.

Aşadar nu poate nimeni, bine dacă ne uităm în istorie au căzut capete nevinovate, dar atunci să vină să mă împuște în piața publică”, a precizat Ecaterina Andronescu la Antena 3.

Citeşte şi: DNA cere urmărirea penală pentru Ecaterina Andronescu şi Alexandru Athanasiu. ICCJ a amânat cauza

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție cer Înaltei Curți de Casație și Justiție urmărirea penală într-un dosar în care sunt vizați Alexandru Athanasiu și Ecaterina Andronescu.

DNA îi acuză pe cei doi de abuz în serviciu și achiziții publice făcute în timpul mandatelor de ministru al Educației. Cererea DNA a fost depusă pe 22 iunie, are ca obiect „confirmare redeschidere urmărire penală. Ancheta în acest dosar ar fi fost închisă de două ori, însă, între timp, ar fi apărut noi date.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a amânat însă pentru data de 8 septembrie judecarea cererii DNA de confirmare a redeschiderii urmăririi penale în cazul unui dosar pe numele foștilor miniștri Alexandru Athanasiu și Ecaterina Andronescu.