Ecaterina Andronescu: Nu voi fi prezentă la votul pe moţiunea de cenzură

Social-democrata Ecaterina Andronescu a declarat, la RFI, că nu va fi prezentă joi în Parlament la votul pe moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. În opinia sa, sunt şanse mici ca această moțiune de cenzură să treacă.

RomaniaTV.net
04 oct. 2019, 09:16
Ecaterina Andronescu: Nu voi fi prezentă la votul pe moţiunea de cenzură

„Din păcate, nu voi fi la moțiune, pentru că este o delegație la o conferință a OECD-ului, m-am înscris de foarte multă vreme și mă duc acolo cu o intervenție, mi-e rușine să spun acum pardon, știți, nu mai vin”, a explicat Ecaterina Andronescu, la RFI.

În opinia ei, moţiunea de cenzură va pica.

„Personal, nu acord foarte mari șanse acestei moțiuni. Pentru ziua de alaltăieri, ar fi trebuit să existe o mobilizare suficient de mare, încât să pot să vă spun altceva decât v-am spus. Or de la 194 de prezențe în sala de plen până la 233 distanța e foarte mare. Al doilea aspect: din experiența mea de parlamentar, v-aș spune că în general am constatat voturi mai puține decât semnături”, a spus Cati Andronescu, la RFI.

„Am citit moțiunea, este destul de superficială, m-aș fi așteptat să aibă un alt conținut, după discursurile pe care le-am auzit public, din păcate, moțiunea nu dovedește un conținut suficient de important, încât să poată fi convingător și pentru cei care n-ar avea pornirea să semneze moțiunea sau să o voteze”, a mai spus fostul ministru al Educaţiei.

Andronescu a vorbit şi despre zvonurile privind posibila ei plecare la Pro România. „Eu sunt o persoană cu foarte multă constanță în comportament. În general, dacă vă uitați la istoria mea publică, am fost un om cu un comportament constant. Sigur, niciodată nu e bine să spui niciodată”.