Ecaterina Andronescu, titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universităţii Constantin Brâncuşi

Publicat: Sâmbătă, 01 Martie 2014 17:30 // Actualizat: Sâmbătă, 01 Martie 2014 17:43 // Sursa: romaniatv.net

Președintele Senatului Universității Politehnica București, Ecaterina Andronescu, a primit sâmbătă, la Târgu-Jiu, titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universității "Constantin Brâncuși" (UCB).

Foto: cugetliber.ro

La eveniment au participat membri ai comunității academice, studenți, precum și reprezentanți ai autorităților locale și județene. Președintele Senatului UCB, Adrian Gorun, a fost cel care i-a înmânat distincția fostului ministru al Educației Ecaterina Andronescu. "Senatul UCB Târgu-Jiu se întrunește astăzi, 1 martie, Ziua Mărțișorului, spre a cinsti una dintre personalitățile de prim rang ale învățământului românesc, Ecaterina Andronescu. Spirit activ, dedicat științelor exacte, doamna Ecaterina Andronescu face parte din elita școlii românești, punându-și, prin activitatea sa, amprenta asupra evoluției educației românești în ultimii 20 de ani", a declarat Adrian Gorun.

Fostul ministru al Educației le-a mulțumit reprezentanților UCB Târgu-Jiu pentru titlul acordat, menționând că apreciază activitatea instituției de învățământ superior, care s-a dezvoltat în ultimii ani.

"Vă mulțumesc foarte mult, vă mărturisesc că emoția pe care o am mi se pare că este firească, gestul dumneavoastră mă onorează, sunt onorată să fac parte, începând de astăzi, din comunitatea academică a UCB din Târgu-Jiu, universitate pe care o urmăresc cu speranța unei creșteri permanente de foarte mulți ani și nu pot să spun decât că a crescut, e o universitate tânără, dar în acești an a crescut foarte frumos. Am fost un om norocos, cred că norocul m-a urmărit de-a lungul întregii mele cariere și vieți", a precizat Ecaterina Andronescu, potrivit Agerpres.

Andronescu a fost ministru al Educației în perioada 2000-2003, precum și în perioada decembrie 2008-octombrie 2009. În iulie 2012 a devenit din nou ministru al Educației și Cercetării, ocupând această funcție pentru câteva luni.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
02 mar 00:00
...titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universității “Constantin Brâncuși” (UCB). Citește mai departe…

...
1
EUR
4.8079
RON
25 Feb
noapte 3 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H