Ecaterina, fetița preotului Nicolae Dima, a ieşit din coma în care a stat aproape două luni jumate după operaţia pe creier: „Nu vorbeşte foarte clar, dar şi-a amintit rugăciunea Îngeraşul”

Ecaterina, fetiţa părintelui Nicolae Dima, este din ce în ce mai bine după operaţia pe creier pe care a suferit-o anul trecut. Duhovnicul i-a transmis un mesaj de mulţumire părintelui Vasile Ioana, care l-a susţinut foarte mult în această perioadă în care familia sa a fost greu încercată.

16 ian. 2023, 08:57
Ecaterina, fetița preotului Nicolae Dima, a ieşit din coma în care a stat aproape două luni jumate după operaţia pe creier: „Nu vorbeşte foarte clar, dar şi-a amintit rugăciunea Îngeraşul”

Ecaterina, fetița preotului Nicolae Dima, este aproape conştientă, după coma indusă în care a stat câteva săptămâni. Fetiţa are reprize de conştienţă, în timpul cărora comunică cu părinţii ei. După ce va redeveni complet conştientă, Ecaterina va trebui să reînveţe să meargă şi să vorbească.

Părintele Vasile Ioana face apel la credincioşi să se roage în continuare pentru Ecaterina, dar şi pentru părinţii ei, care o veghează din zorii zilei până aproape de miezul nopţii. Prezenţa lor este necesară pentru stimularea creierului micuţei.

Ecaterina, fetița preotului Nicolae Dima, a ieşit din comă

Dragii mei, am o veste mare! Ecaterina este foarte aproape de trezirea completă! Acum 20 de minute am primit prin WhatsApp un mesaj emoționant de la Părintele Nicolae Dima, mesaj pe care vreau să-l împărtășesc cu voi„, a scris Părintele Vasile Ioana pe Facebook.

Părinte, Ecaterina este din ce în ce mai bine! Este din ce în ce mai aproape de trezirea completă. Vorbește, deși nu foarte clar, dar spune cuvinte simple, și își aduce aminte foarte bine nume,( de ex. știe cine sunt cei trei Părinți de la biserica noastră). Aseară am spus împreună Îngerașul, iar ea își amintea și rostea versuri întregi ale rugăciunii. Are doar reprize de conștiență, doarme mult, dar este bine, slava Bunului Dumnezeu! Este duminica recunoștinței, trebuie sa-i fim recunoscători Domnului pentru acești mari pași înainte!”, este mesajul pe care părinele Dima i l-a scris părintelui Ioana.

Citeste si Părintele Vasile Ioana dezvăluie secretul căsniciei fericite: „Am 26 de ani de căsnicie, dar mă gândesc şi azi cum să o cuceresc pe nevastă-mea. Aici greşim noi, bărbaţii”

După ce am citit acest mesaj, m-am rugat și mai fierbinte lui Dumnezeu să o aducă pe Ecaterina la starea de conștiență și apoi la însănătoșire! Haideți să ne rugăm cu toții mai departe pentru Eca si pentru părinții ei, care stau cu ea de la 5:00 dimineața până la 22:00 pentru stimularea ei și pentru aducerea ei la atât de importanta stare de conștiență!„, este mesajul transmis de Părintele Vasile Ioana pe Facebook.

Ecaterina a fost diagnosticată cu tumoare pe creier

Reamintim că Ecaterina a fost operată la jumătatea lunii noiembrie pe creier. La începutul aceleiaşi luni, fetiţa a început să acuze dureri intense de cap. Medicii i-au recomandat fetei să facă un CT în cazul în care durerea persistă, așa cum s-a și întâmplat. CT-ul cranian efectuat a relevat faptul că fetiţa avea o tumoră localizată în trunchiul cerebral, adică în mijlocul creierului.

Citeste si Traumele din copilăria preotului Vasile Ioana: „Mă rugam la Dumnezeu să mă ia din iadul acela”

Ecaterina a fost operată la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni. Din cauza tumorii s-a produs o blocadă a căilor lichidiene, ceea ce a dus la o hidrocefalie secundară. Creierul se umpluse de lichid și nu se mai oxigena. Pacienta a făcut apoi un stop cardio-respirator. După aproximativ 40 de minute, a urmat alt stop.

Medicii au reușit montarea drenajului, astfel că excesul de lichid cefahorahidian a putut fi evacuat. În operație, medicul i-a extras chistul din trunchiul cerebral. De la momentul operaţiei, Ecaterina nu s-a mai trezit. Ulterior, a fost transportată în Germania pentru recuperare neurologică, acolo unde se află şi în momentul de faţă.