Ecaterina Teodorescu, numită la conducerea interimară a Avocatului Poporului

Plenul comun al Camerei Deputaților și Senatului a constatat încetarea activității Avocatului Poporului, Crișu Anastasiu, care și-a dat demisia, și a aprobat prin vot preluarea în interimat a acestei funcții de către adjunctul acestuia, Ecaterina Teodorescu.

20 dec. 2013, 12:27
Ecaterina Teodorescu, numită la conducerea interimară a Avocatului Poporului

Ecaterina Teodorescu va ocupa funcția interimară de conducere la Avocatul Poporului până în februarie, la prima ședință de plen reunit din sesiunea viitoare, iar rezultatul votului a fost 361 voturi pentru și 25 împotrivă. 
Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat că Ecaterina Teodorescu va prelua atribuțiile Avocatului Poporului până când Parlamentul îndeplinește procedurile legale. 
Votul a fost prin ridicarea mâinii. AGERPRES (A — autor: Dana Piciu, editor: Florin Marin)

Ecaterina Teodorescu s-a născut la 28 martie 1961, în Gruia, județul Mehedinți.

A studiat la: Liceul Pedagogic-Învățători din Turnu-Severin (1976-1980); Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității din Timișoara (1982-1986), specializându-se în contabilitate; Banca Națională a României, unde a urmat un curs despre sistemele de plăți (1995); Institutul Bancar Român, cursul ‘Analiza financiară și riscul în creditare’ (2005); Institutul Național de Administrație, curs pentru formarea de specialiști în Administrație Publică (2006-2007); Consiliul de Mediere, curs de mediator autorizat (2010).

A lucrat la: ISCIP Drobeta-Turnu Severin (1987-1990), pe postul de contabil; Banca Națională a României, sucursala Mehedinți, unde a ocupat posturile de șef de birou și șef serviciu; Transfond SA, postul de șef birou și cel de șef sucursală. În 2010 a devenit mediator la biroul de mediator Ecaterina Teodorescu.

La 24 aprilie 2012 a preluat funcția de adjunct al Avocatului Poporului. Vorbește limbile franceză și engleză.