Ecclestone anunţă că vor rămâne doar cinci curse de Formula 1 în Europa

Administratorul drepturilor comerciale ale Formulei 1, Bernie Ecclestone, a estimat că Europa nu are viitor în Marele Circ, astfel că Bătrânul Continent nu va găzdui în anii următori mai mult de cinci curse pe sezon.

RomaniaTV.net
29 nov. 2011, 15:35
Ecclestone anunţă că vor rămâne doar cinci curse de Formula 1 în Europa

„Cred că în anii care vin Europa nu va găzdui mai mult de cinci Grand Prix-uri (n.r. – faţă de nouă în sezonul recent încheiat)”, a declarat Ecclestone, într-un interviu publicat, marţi, de cotidianul spaniol Marca.

Omul de afaceri britanic nu a menţionat care vor fi cursele ce vor rămâne în Europa, dar şi-a reafirmat dorinţa ca într-un sezon să se dispute 20 de Grand Prix-uri.

Printre noile destinaţii ale Formulei 1 se pot număra Rusia, Africa de Sud sau Mexic. „Rusia cu siguranţă, avem un contract acolo”, a spus Ecclestone.

Întrebat dacă nu regretă decizia de abandona uşor-uşor Europa, britanicul a spus că acest continent a fost un leagăn pentru F1, dar nu mai este.

El s-a declarat extrem de bucuros de succesul înregistrat de noile Grand Prix-uri, cum ar fi cel din Coreea de Sud, inaugurat în 2010. „Niciodată nu m-am gândit că odată Coreea de Sud va fi în calendarul nostru”, a adăugat Ecclestone.