Echipamentul de schi al lui Iohannis costă o avere! Doar schiurile cu care a fost azi la Păltiniș sunt 1.000 de euro

A trecut o zi de la tragedia de la Matei Balș, care a luat șase vieți nevinovate, însă pentru Klaus Iohannis pare să nu însemne mare lucru ceea ce s-a întâmplat acolo.

30 ian. 2021, 21:01

Cinci oameni au ars de vii din cauza sistemul sanitar din România, iar cea de-a șasea victimă afectată de incendiu s-a stins din viață astăzi, în urma unor complicații.

Incendiul de la Colectiv (în urma căruia au murit 65 de tineri), tragedia din spitalul din Piatra Neamț (unde au murit 10 oameni) și acum incidentul trist de la Matei Balș demonstrează că în ultimii ani nu s-a schimbat nimic, România nu și-a învățat lecția, iar autoritățile continuă să repete aceleași greșeli și să ridice din umeri atunci când sunt întrebate cum a fost posibil.

În categoria celor nepăsători dovedește și președintele Klaus Iohannis că se află. După tragedia de la Balș, a făcut o vizită la spitalul unde au murit oamenii, a susținut o declarație de presă pentru a transmite condoleanțe familiilor victimelor și a spus că trebuie găsite soluții cât mai rapid. Soluțiile, din nefericire, întârzie să apară de ani buni.

Și, la doar o zi de la cel mai trist incident de anul acesta, președintele a plecat la munte.

Klaus Iohannis a fost azi la schi, pe pârtia de la Păltiniș, fără să privească înapoi la ceea ce s-a întâmplat cu doar o zi în urmă.

Cât l-a costat pe președinte echipamentul de schi

Pasiunea pentru schi l-a făcut pe șeful statului să uite de toate responsabilitățile și s-a dus la distracție. Mai mult, când vine vorba despre pasiunea lui, Iohannis e în stare să scoată din buzunar mii de euro.

Dacă vă întrebați, pentru o pereche de schiuri Stöckli Laser a plătit o mie de euro, fiind unul dintre cele mai scumpe branduri din lume. Pentru clăpari, Iohannis a plătit nu mai puțin de 800 de dolari.

Despre îmbrăcămintea de schi a domnului președinte nu cunoaștem detalii financiare, însă putem presupune că și la acest capitol a optat pentru ceva de calitate superioară.

Discuția dintre președinte și un turist la munte:

Turist: Cum e la schi, domnule preşedinte?

Klaus Iohannis: Bună ziua. E foarte bine. Vă invit să veniţi

Turist: Cum e zăpada la Păltiniş?

Klaus Iohannis: Astăzi e destul de bine. Vă doresc o zi frumoasă!”, a fost dialogul pe care cameramanul l-a avut cu preşedintele.

Primele declarații făcute de Iohannis despre tragedia de la Balș:

„Este foarte clar că trebuie rapid trase niște concluzii și venit cu soluții. Situația se repetă cumva. Am avut, nu demult, o tragedie la Piatra Neamț, avem acum aici, la „Balș”, această tragedie, au fost incendii mai mici la alte spitale și, cu siguranță, motivele sunt diverse, ele sunt anchetate și anchetele vor scoate, fără îndoială, la lumină ce s-a întâmplat, cine este vinovat și vinovații vor fi sancționați.

Însă, după părerea mea, problema este mult mai amplă. După părerea mea, aici avem de-a face cu probleme structurale în spitalele din România și am solicitat noului ministru al Sănătății – și la discuția pe care am avut-o acum câteva săptămâni, și astăzi din nou – să lucreze cu celeritate la un proiect de reformă pentru întregul sistem de sănătate din România și aștept cât de curând primele idei, pentru a putea demara această reformă”.