Eco Sud: Depozitul Ecologic Vidra asigură autonomia Bucureștiului și a județului Ilfov pentru tratarea, sortarea și neutralizarea deșeurilor pentru următorii 20 de ani

Eco Sud informează că depozitul Ecologic Vidra asigură autonomia Bucureștiului și a județului Ilfov pentru tratarea, sortarea și neutralizarea deșeurilor pentru următorii 20 de ani și practică tarife stabilite prin hotărâri judecătorești definitive, obligatorii pentru primării, instituții publice și operatori de salubritate.
Alina Costache
15 feb. 2022, 12:11
Eco Sud: Depozitul Ecologic Vidra asigură autonomia Bucureștiului și a județului Ilfov pentru tratarea, sortarea și neutralizarea deșeurilor pentru următorii 20 de ani

Depozitul Ecologic Vidra asigură autonomia Bucureștiului și a județului Ilfov pentru tratarea, sortarea și neutralizarea deșeurilor pentru următorii 20 de ani, anunţă reprezentanţii companiei Eco Sud.

Eco Sud: Depozitul Ecologic Vidra asigură autonomia Bucureștiului și a județului Ilfov pentru tratarea, sortarea și neutralizarea deșeurilor pentru următorii 20 de ani

Reprezentanţii companiei Eco Sud fac anumite precizări privind  tratarea, sortarea şi depozitarea deşeurilor în Bucureşti şi Ilfov. De asemenea, lămuresc şi tarifele practicate în cadrul Depozitului Ecologic Vidra.

Citeşte şi Octavian Berceanu, avertisment privind deşeurile medicale care ajung pe câmp: „Sunt extrem de toxice”

„Profitând de contextul actual, în care deșeurile reprezintă un subiect intens dezbătut în toate mijloacele de comunicare, anumiți reprezentanți ai unor autorități publice au preluat o temă falsă a crizei tratării, sortării și depozitării deșeurilor în București și Ilfov, și a practicării unor tarife în cadrul Depozitului Ecologic Vidra, fără să facă o minimă verificare a acestor informații, prezentând fapte, situații și afirmații care induc în eroare publicul, comunitățile locale, instituțiile publice și operatorii de salubritate.

Compania Eco Sud S.A. este lider de piață în tratarea, selectarea și eliminarea deșeurilor produse de populație în diverse zone din România, dispunând de infrastructuri de protecție a mediului, instalații, platforme de transfer, stații de sortare și compostare  de importanță  esențială pentru gestionarea deșeurilor, pentru sortare, reciclare și pentru un mediu curat de viață.

Eco Sud a preluat gestiunea depozitelor de deșeuri și a centrelor de management integrat al deșeurilor în urma unor licitații publice organizate în conformitate cu normele europene de mediu, de către consilii județene, primării, asociații de dezvoltare intercomunitară pentru salubrizare.

Gestiunea Depozitului Ecologic Vidra și construirea acestuia au fost atribuite companiei Eco Sud în urma unei licitații internaționale organizate în anul 1999 de către Primăria Generală a Municipiului București. Licitația a fost organizată ca urmare a studiului efectuat de compania japoneză JICA care a stabilit  necesitatea construirii Depozitului Ecologic Vidra poziționat în partea de sud a Bucureștiului, exploatat de Eco Sud în baza unui contract valabil până la atingerea capacității finale a depozitului, așadar pentru o perioadă viitoare de circa 20 de ani, fapt confirmat prin două hotărâri judecătorești definitive.

Depozitul Ecologic Vidra este proiectat și construit din fondurile proprii ale companiei Eco Sud în conformitate cu cele mai exigente norme de mediu ale Uniunii Europene, deține toate autorizațiile necesare funcționării în conformitate cu legislația națională și europeană și poate susține gestionarea și tratarea deșeurilor din întreg orașul București și județul Ilfov pentru urmatoarea perioadă de 20 de ani, având porțile deschise pentru toți colectorii și deținătorii de deșeuri care respectă standardele și legislația de mediu în vigoare, deținând o capacitate de 11.500.000 m3.

Capacitatea autorizată de 11.500.000 m3 cât și tariful de 42,4 euro/tonă au fost confirmate prin două hotărâri judecătorești definitive, care sunt obligatorii atât pentru societatea noastră cât și pentru autoritățile publice din România, Primăria Municipiului București, primăriile de sector și operatorii de salubritate.

Tratăm, sortăm și selectăm zilnic la Depozitul Ecologic Vidra cantități de deșeuri produse de o populație de peste 4 milioane locuitori, deținem o suprafață ecologică pentru managementul deșeurilor de peste 2.500.000 mp și gestionăm investiții publice și private în protecția mediului și a sănătății populației iar activitatea desfășurată de noi este de importanță ecologică majoră pentru populație, comunități și autorități locale, contribuind în mod decisiv la realizarea țintelor de mediu stabilite de Uniunea Europeană pentru România.

Provocările la care sunt supuse astăzi companiile prezente pe piața locală a serviciilor de salubritate se acutizează tot mai mult din cauza creșterii exagerate a prețurilor la utilități și la produsele esențiale. Ultimul an a fost caracterizat de un lanț întreg de scumpiri care au avut ca efect direct conturarea unor salarii mai mari pentru angajații din cadrul Depozitului Ecologic Vidra, conturarea unor prețuri mult mai mari la combustibil și materiale de construcții, care au dus la o creștere exponențială a costurilor de tratare, sortare și depozitare a deșeurilor provenite din Municipiul București și din Județul Ilfov.

În acest context, Depozitul Ecologic Vidra a menținut tariful de 42,4 euro/tonă, stabilit prin hotărârea judecătorească definitivă nr. 2885/17.04.2019, venind în sprijinul autorităților publice, primăriilor, cetățenilor și tuturor generatorilor de deșeuri.

Faptul că unele autorități publice nu reglementează tarifele de salubrizare în conformitate cu hotărârile judecătorești definitive nu reprezintă o culpă a operatorului care tratează, sortează și depozitează deșeurile în conformitate cu tarifele stabilite prin hotărâri judecătorești definitive, obligatorii atât pentru autoritățile publice, Primăria Municipiului București, primăriile de sector și operatorii de salubritate.

Depozitele ecologice, stațiile de sortare, instalațiile de compostare și platformele de transfer deținute de compania Eco Sud în România rămân cea mai sigură soluție de tratare a deșeurilor generate de populație iar încrederea constantă a oamenilor în profesionalismul nostru manifestată de peste 20 de ani reprezintă o garanție a unui mediu de viață sănătos și a unui management benefic al deșeurilor, absolut necesare pentru orice persoană sau comunitate.

Este regretabil că în România anilor 2022, țară membră a Uniunii Europene, anumiți reprezentanți din unele instituții ale administrației publice locale ignoră premeditat hotărâri judecătorești definitive și executorii și preferă, într-un context agravat de starea de pandemie, să raspândească știri false și să transmită pe diverse canale de comunicare informații eronate prin care să promoveze o falsă criză a deșeurilor și a tarifelor practicate, cu efectul incontestabil al subminării liniștii publice și a traiului decent în comunitățile locale.

Niciun cetățean, nicio comunitate locală și nicio autoritate publică din București sau Ilfov nu trebuie să își facă griji în legătură cu serviciile ecologice și capacitățile de tratare, sortare și depozitare a deșeurilor oferite de compania Eco Sud și orice referiri și interpretări apărute în spațiul public privind tarifele practicate și o eventuală criză a tratării, sortării și depozitării deșeurilor în București și Ilfov sunt complet neavenite.

Nutrim speranța că anumiți reprezentanți ai administrațiilor publice locale vor manifesta pe viitor rigoare și o documentare serioasă în demersurile de comunicare publică, în contextul în care deșeurile reprezintă un subiect de importanță majoră pentru comunități, cetățeni și autoritățile locale și naționale”, transmit reprezentanţii Eco Sud într-un comunicat de presă.

Citeşte şi Comisia Europeană propune un încărcător comun pentru dispozitivele electronice. Scopul: reducerea poluării cauzate de deşeurile electrice şi electronice

DailyBusiness
Fum alb la Vatican! Cardinalul protodiacon va ieși la balconul central pentru a anunța „Habemus Papam!”
Spynews
Alertă ANM! Cum ne va afecta furtuna electrică, fenomenul care durează două săptămâni în România! Declarații de ultimă oră
Bzi.ro
Analiză stilistică și simbolică a Primului Cuplu din Stat, făcută de Vladimir Tătaru: George Simion sau Nicușor Dan?
Fanatik.ro
Cristina Demetrescu anunță care este, de fapt, legătura astrologiei cu divinitatea: ”Stelele sunt de la Dumnezeu!”
Capital.ro
Decizie pentru cei care transferă bani. S-a introdus o nouă obligație legală. Se trimite declarație
Playtech.ro
Ce se întâmpla în spatele lui Vladimir Putin în timpul discursului din Piața Roșie. Marea paradă, umbrită de frica rușilor FOTO
DailyBusiness
Pe cine va vota Crin Antonescu în turul 2: Am pierdut singur și aleg liber! Refuz mobilizarea pentru o nouă „salvare a țării”
Adevarul
O româncă din Germania spune că i-a fost anulată cererea de credit din cauza instabilității politice din România
wowbiz.ro
Ionel Ganea, grav accident rutier! Fiul său, transportat în stare critică cu elicopterul SMURD
Spynews
Dan Alexa și soția lui divorțează! De ce s-a despărțit concurentul Asia Express de partenera lui, Andrada
Spynews
EXCLUSIV. Imagini dureroase de la înmormântarea lui Mircea Cîmpeanu! Familia și vedetele își iau rămas bun | VIDEO
Evz.ro
Înșelătoria din supermarket care te lasă fără bani. Toți clienții sunt în pericol
Ego.ro
Motivul pentru care s-au certat Smiley și Pavel Bartoș la Românii au Talent! ”A fost singurul!” EXCLUSIV
Prosport.ro
Donjuanul milionar de 53 de ani se însoară cu iubita cu 21 de ani mai tânără
kanald.ro
Au venit pentru o nuntă, dar au ars pe marginea drumului. Destinul sfâșietor al unei familii întoarse din Italia
Cancan.ro
ZODIA care își va găsi sufletul-pereche în luna mai 2025. Mihai Voropchievici: 'Fii deschis iubirii!'
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Dezvăluirea care zguduie România toată. Florin Călinescu a spus adevărul: Pe ruși și pe americani...
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV a apărut în costum de baie, iar soțul ei a fost numit pe loc „cel mai norocos bărbat din lume”
stirilekanald.ro
VIDEO Cine e, de fapt, Papa Leon al XIV-lea. Papa Francisc a făcut dezvăluiri despre el: "Este foarte calm, dar..."
Salariul minim crește din 1 mai 2025 și ajunge la 4.500 lei
MediaFlux
Pensionarii pierd 1.350 lei de la stat. Banii care nu se mai dau în 2025
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cât costă cazarea la hotelul de lux al Simonei Halep, din Mamaia