Economia mondială, destabilizată de coronavirus! Investitorii caută o monedă mai atractivă

Monedele asiatice sunt în scădere pe măsură ce răspândirea rapidă a coronavirusului dincolo de China a alimentat temerile referitoare la o pandemie. Teama i-a determinat pe investitori să se îndrepte spre aur şi dolari pentru siguranţă, transmite Reuters.

RomaniaTV.net
24 feb. 2020, 07:22
Economia mondială, destabilizată de coronavirus! Investitorii caută o monedă mai atractivă

Italia, Coreea de Sud şi Iran au raportat o creştere semnificativă a cazurilor de infecţie în ultimele zile. Coreea de Sud are în prezent peste 760 de persoane infectate cu coronavirus, Italia peste 150 şi Iran 43 de cazuri.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii s-a declarat îngrijorată cu privire la creşterea numărului de cazuri fără o legătură clară cu epicentrul epidemiei din China.

„Semnele nu sunt deosebit de bune astăzi. Există presupunerea că vom vedea o reluare rapidă a lanţurilor de aprovizionare şi cred că piaţa a trecut printr-o perioadă în care a pus sub semnul întrebării această ipoteză”, a declarat Ray Attrill, analist la National Australia Bank în Sydney.

Citește și: Măsuri speciale în Dolj, pentru primirea românilor din Italia! 139 de persoane au ajuns din Italia, pe Aeroportul din Craiova

Monedele din China, Australia, Noua Zeelandă, Singapore şi Taiwan erau luni în scădere, iar dolarul australian a atins chiar cea mai mică valoare din ultimii 11 ani.

„Activele în dolari oferă o relativă atractivitate. Economiştii noştri prognozează că nu va exista un impact asupra creşterii economiei SUA de pe urma Covid-19, având în vedere numărul relativ mic de incidente interne şi o dependenţă scăzută de economia chineză”, susţin analiştii băncii Barclays.

În raport cu un coş de monede, dolarul american s-a apropiat de vârful ultimelor trei ani atins săptămâna trecută. Luni, moneda americană s-a apreciat până la 1,0827 dolari pentru un euro şi 1,2946 dolari pentru o liră sterlină. De asemenea, se tranzacţiona la 0,6613 dolari SUA pentru un dolar australian şi 0,6324 dolari pentru un dolar australian, potrivit Agerpres. 

Citește și: Universitatea de Vest din Arad, cursuri suspendate din cauza coronavirsului. Măsurile luate pentru a preveni răspândirea pandemiei

Epidemia de coronavirus a provocat decesul a peste 2.400 de persoane în China, care este responsabilă pentru 98% din numărul total de cazuri diagnosticate la nivel mondial. Cu toate acestea, răspândirea virusului în afara Chinei pe parcursul weekend-ului pare să fi surprins autorităţile nepregătite. Italia a oprit carnavalul de la Veneţia, a închis şcolile şi a introdus în carantină oraşele afectate de coronavirus însă deocamdată nu a descoperit cum şi de unde a început răspândirea virusului.


loading...
Partenerii noștri